Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ξεκίνησαν με την κατεδάφιση κτίσματος στον αύλειο χώρο οι εργασίες προετοιμασίας για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργασίες προετοιμασίας για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαϊδα. Το πρώτο βήμα έγινε  με την κατεδάφιση του κτίσματος του παλιού γυμναστηρίου που υπήρχε μέσα στον αύλειο χώρο που θα στεγαστεί η Σχολή  (πρώην Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας),
στο πλαίσιο των εργασιών προετοιμασίας, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου το πιθανότερο, θα  έχει προκύψει ο ανάδοχος για τη συντήρηση και τις παρεμβάσεις που προβλέπονται απο τις μελέτες.
Τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενηθούν οι επιτυχόντες φοιτητές έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης που έκανε λόγο “για μια σημαντική μέρα για την αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια της χώρας, γιατί με μεγάλη μεθοδικότητα, στρατηγική και τεκμηρίωση θα λειτουργήσει στην Πτολεμαϊδα και στη Δυτική Μακεδονία μια κορυφαία σχολή, ανατρέποντας πολιτικές του χθες, μεθοδεύσεις και νικώντας ένα κράτος που πολλά χρόνια λειτούργησε πέριξ της πλατείας Συντάγματος”. Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη όλους όσοι πίστεψαν στο έργο που αποτελεί έργο εθνικής ευθύνης, ενώ επισήμανε ότι για το θέμα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εξέφρασε συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται. Τέλος, ευχαρίστησε τη ΔΕΗ που προσέτρεξε να συνδράμει αφιλοκερδώς και κατέληξε λέγοντας “ήρθε η ώρα να αφήσουμε εσωστρέφειες και μεμψιμοιρίες και ενωμένοι να προχωρήσουμε”.
Το ενδιαφέρον για τη Σχολή Πυροσβεστών υπήρξε μεγάλο κάτι που επισήμανε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλ. Κάτανας, αναφερόμενος “σε μια σχολή που θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία και θα προσδώσει κύρος”, ενώ συνεχάρη τους  93 φοιτητές  “που ταυτίστηκαν με το όραμα της περιφερειακής αρχής”.
Παρόντες στην έναρξη των εργασιών κατέδαφισης ο βουλευτής Μ. Δημητριάδης, οι αντιπεριφερειάρχες Μ. Καρυπίδου και Μ. Καλαϊτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Β. Μιχελάκης, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Γ. Κοκκινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας