Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η Ιταλία κλαίει για τους 291 νεκρούς: «Ρώτησα τον Θεό, τι κάνεις;»

ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
Ο αριθμός ολοένα και ανεβαίνει.
Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι οι νεκροί και επίσημα έχουν φτάσει τους 291. Αλλά δεν σταματά ως εκεί... Οι αγνοούμενοι είναι πολλοί και ο αριθμός τους απροσδιόριστος μέχρι στιγμής, όπως τονίζουν Αρχές και σωστικά συνεργεία.
Η Ιταλία κλαίει και πενθεί για την ανείπωτη τραγωδία και οι κηδείες που έγιναν το Σάββατο, ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής για τα θύματα.
Σε γυμναστήριο στο Ασκολι Πιτσένο ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και εκατοντάδες κάτοικοι και μέλη σωστικών συνεργείων παρέστησαν στην κηδεία 35 θυμάτων του φονικού χτυπήματος του Εγκέλαδου.

Τα φέρετρα, τα οποία ήταν καλυμμένα από λευκά λουλούδια, είχαν τοποθετηθεί μπροστά από το ιερό. Γύρω τους οι συγγενείς, πολλές φορές κι οι ίδιοι τραυματίες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
«Να μην φοβάστε να φωνάξετε την οδύνη σας, όμως μην χάνετε το κουράγιο σας» προέτρεψε τους επιζώντες ο επίσκοπος του Άσκολι, Τζοβάνι Ντ’ Έρκολε, ο οποίος λίγο μετά αποκάλυψε «Μετά τα όσα έγιναν ρώτησα τον Θεό, μα τι κάνεις;».
«Μαζί θα ανοικοδομήσουμε τα σπίτια και τις εκκλησίες μας. Κυρίως μαζί θα δώσουμε ξανά ζωή στις κοινότητές μας, με βάση τις παραδόσεις μας, από τα συντρίμμια του θανάτου».

Μεταξύ των φερέτρων, εκείνο της Τζούλια, ηλικίας 9 ετών, η σορός της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζόρτζια, 5 ετών, έναν από τους τελευταίους ανθρώπους που έβγαλαν ζωντανούς από τα χαλάσματα. Λίγο πιο πέρα ήταν και το φέρετρο ενός μωρού 18 μηνών.
Σε ένδειξη πένθους τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν πρόβαλαν διαφημίσεις, ενώ οι καμπάνες της βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που υπέστη καταστροφές από το σεισμό του 1997, χτυπούσαν πένθιμα, στη μνήμη των θυμάτων.

Μετά τις πρώτες κηδείες χθες στη Ρώμη και Πομέτζια, νότια της πρωτεύουσας, η κηδεία του Σέρτζιο, 13 ετών, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στο Σαν Μπενετέτο, κοντά στο Αματρίτσε.
Μια τελετή μνήμης, χωρίς φέρετρα, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στο Αματρίτσε, την κοινότητα των 2.500 κατοίκων που θρηνεί τουλάχιστον 230 νεκρούς.
Πηγή φωτογραφιών: Twitter, La Stampa, Coriere

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας