Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η αριστεροδεξιά κωμωδία δεν κόβει εισιτήρια…

Του Γιώργου Καρελιά
Η χώρα είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας: τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών μειώνονται διαρκώς, η ανεργία θερίζει, νέοι απελπισμένοι φεύγουν στο εξωτερικό, τα νοσοκομεία λειτουργούν χάρη στις ηρωϊκές προσπάθειες του προσωπικού τους.

Και ο πολιτικός κόσμος της χώρας ψάχνει να βρει πόσο ήταν το έλλειμμα του 2009, που οδήγησε στα Μνημόνια. Με αφορμή μια ανέρειστη δίωξη εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα σοβαρό δικαστήριο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια αριστεροδεξιά κωμωδία.
Πρωταγωνιστούν ορισμένοι από τους λεγόμενους «καραμανλικούς», οι οποίοι έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι για όλα τα δεινά της χώρας η μόνη που δεν φταίει είναι η δική τους περίοδος(2004-2009)! Αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι αρκετοί της αριστερής-τρομάρα της…


Πρώτα τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία:

1. Η κυβέρνηση Καραμανλή(ισχυριζόταν ότι) παρέδωσε το 2009 έλλειμμα μόλις 6% (εδώ).
2. Ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όμως, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο( εδώ). Ο διοικητής ήταν διορισμένος από την ίδια κυβέρνηση.
3. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  λίγους μήνες αργότερα, αναγνώρισε ότι το έλλειμμα του ελληνικού Προϋπολογισμού ήταν 15,4% (εδώ).
4. Η κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε όλες τις συμφωνίες με την Τρόικα, που στηρίχτηκαν σ’ αυτό το έλλειμμα. Ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός το παραδέχτηκε (εδώ).
5. Η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε το δικό της Μνημόνιο παραδεχόμενη ότι το έλλειμμα ήταν 15,4%.
6. Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στήριξε με την ψήφο του όλα τα Μνημόνια (και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ), που στηρίχτηκαν στην παραδοχή του 15,4%.
Παρόλα αυτά,  συχνά-πυκνά ανεβαίνει στο πολιτικό θέατρο το έργο «φούσκωσαν το έλλειμμα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο». Η τελευταία πράξη της κωμωδίας παίζεται τώρα, με αφορμή τη δίωξη εναντίον του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρενέβη ζητώντας να μην αμφισβητούνται τα στατιστικά στοιχεία. Και ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Είναι ο ίδιος υπουργός-όπως και όλοι οι προηγούμενοι- που υπέγραψε το Μνημόνιο με την παραδοχή ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,4%.Ο λαϊκοδεξιός (και καραμανλικός) Νικήτας Κακλαμάνης, ζητούσε τη νύχτα της Τετάρτης από τηλεοπτικό δίαυλο, από τον κ. Μητσοτάκη να… αποδοκιμάσει την «παρέμβαση» της Κομισιόν!
Ο στόχος είναι προφανής και διπλός:
-Να «δικαιωθεί» η διακυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009, η οποία έχει πλέον καταγραφεί στην κοινή συνείδηση ως η αρχή της χρεοκοπίας. Με υπουργούς σαν τον Κακλαμάνη που «έσωσε» τα νοσοκομεία, τον (Πρόεδρο σήμερα) Προκόπη Παυλόπουλο, που προσελάμβανε όποιον περνούσε έξω από τα υπουργεία και τον Παπαθανασίου που ενημέρωνε την Λαγκάρντ για τα μέτρα που θα έπαιρνε γράφοντας πάνω σε μια χαρτοπετσέτα!
-Να υποχρεωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαρνηθεί το έλλειμμα 15,4%, με βάση το οποίο και ο ίδιος είχε ψηφίσει τα Μνημόνια. Αν το κάνει, θα γίνει όμηρος των «καραμανλικών» και ρεζίλι στην Ευρώπη.
Και μέσα σε όλα αυτά η αριστερή-τρομάρα της…- κυβέρνηση Τσίπρα, φερόμενη κουτοπόνηρα, από τη μια σιγοντάρει τους «καραμανλικούς» στην επιχείρηση «φουσκωμένο  έλλειμμα» και από την άλλη ο Τσακαλώτος νταραβερίζεται με τον Ντομπρόφσκις και με τον Μοσκοβισί με βάση το ίδιο «φουσκωμένο» έλλειμμα του 15,4%.
Θα έλεγε κάποιος ότι τέτοια τερτίπια έχουμε ξαναδεί. Οντως. Μόνο που, τώρα πλέον, η κωμωδία αυτή δεν κόβει εισιτήρια. Αν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ είχαν τα κότσια να αμφισβητήσουν τα στοιχεία, έπρεπε να το κάνουν το καλοκαίρι του 2015 και να μην υπογράψουν Μνημόνια και κόφτες, που στηρίζονται σ’ αυτά. Σήμερα αυτά τα κουτοπόνηρα δεν πιάνουν στα θύματα των περικοπών, στους ανέργους και στα άλλοτε κορόιδα του ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσαν.
Αν πιστεύουν ότι πιάνουν, διακατέχονται από την «εσχάτη πλάνη». Η οποία είναι , κατά τον ευαγγελιστή,  «χείρων της πρώτης».
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"έχει πλέον καταγραφεί στην κοινή συνείδηση ως η αρχή της χρεοκοπίας". Εννοεις στη δικη σου.

Το Προφίλ μας