Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Πεζογέφυρα μήκους 136 μ. πάνω από (σχεδόν) …ξεροπόταμο, κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στο Βανκούβερ του Καναδά! – Έτσι, για την "ξεχασμένη" δική μας πεζογέφυρα…


Έτσι, για να θυμηθούμε τη δική μας υπόθεση πεζογέφυρας στη Ζάβορδα, που "εξαϋλώθηκε" δια της μεθόδου της …επιτροπής, στην "αναθέρμανση" που επιχειρήθηκε στη σύσκεψη φορέων στις 9 Μαΐου 2016. Για να εκτιμήσουμε συγκρίσιμα μεγέθη, "το άνοιγμά της δικής μας πεζογέφυρας θα είναι (ήταν;) 87,40 μέτρα, θα στηρίζεται σε συρματόσχοινα, το "κατάστρωμά" της θα είναι ξύλινο και τα πλαϊνά προστατευτικά της θα φτάνουν σε ύψος 1,5 μέτρου για λόγους ασφαλείας".

Δείτε το σχετικό άρθρο από το newsbeast.gr που αφορά την πεζογέφυρα Capilano στο Βανκούβερ του Καναδά (οι υπογραμμίσεις bold δικές μας)…

Εικόνες από τη θεαματική πεζογέφυρα Capilano
Βρίσκεται στο βόρειο Βανκούβερ του Καναδά, ενώνει τις δύο όχθες του ομώνυμου ποταμού και η φήμη της απλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος είναι ότι αυτή η κρεμαστή γέφυρα που έχει μήκος 136 μέτρα προσφέρει ένα σκηνικό σαν από ταινία περιπέτειας. Η πολυφωτογραφημένη γέφυρα κατασκευάστηκε το 1889 και κάθε χρόνο περνάνε από αυτήν χιλιάδες επισκέπτες. Το ύψος της είναι 70 μέτρα πάνω από το ποτάμι ενώ για να καταλάβει κανείς τις αντοχές της αρκεί να σκεφτεί πως μπορούν να περάσουν από επάνω της ταυτόχρονα σχεδόν 100 ελέφαντες. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια ιδιαιτέρως εντυπωσιακή γέφυρα, αγαπημένη όσων δεν φοβούνται τα μεγάλα ύψη και τους αρέσει η περιπέτεια.
Λένε ότι όταν κατασκευάστηκε, σκοπός της ήταν να διευκολύνει το πέρασμα των κυνηγών από τη μία πλευρά στην άλλη και αρχικά είχε φτιαχτεί με σχοινιά και σανίδες κέδρων που υπήρχαν σε αφθονία στο δάσος.

Πλέον βέβαια έχει ενισχυθεί με πιο ισχυρά υλικά για να είναι ασφαλές το πέρασμα των ανθρώπων και έχει γίνει τουριστικός πόλος έλξης. Στην περιοχή εξάλλου οργανώνονται διάφορες δραστηριότητες για τους λάτρεις της περιπέτειας όπως πεζοπορία και αναρρίχηση. Ολόκληρο το πάρκο επίσης που βρίσκεται η γέφυρα έχει

απαράμιλλη ομορφιά και σπάνια τοπία.
Η θέα από τη γέφυρα είναι επίσης εντυπωσιακή καθώς το βλέμμα του επισκέπτη φτάνει στον ποταμό αλλά και το δάσος που απλώνεται μπροστά του.
Η ιστορία του, η ομορφιά του και όσα προσφέρει καθιστούν τη γέφυρα και την περιοχή κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο του Βανκούβερ.
Από το newsbeast.gr
mikrovalto.gr


2 σχόλια:

VetoNews.gr είπε...

Αγαπητό ai vres απο το 2012 προτρέψαμε την τότε δημοτική αρχή να παραδειγματιστεί απο το εγχείρημα στον Καναδά και να προχωρήσει μόνη της χωρίς την δεη στην κατασκευη της πεζογεφυρας δημιουργώντας ενα νέο τουριστικο πόλο για την περιοχή και το εισοδημα των κατοίκων. Κάποιοι της τότε δημοτικής αρχής παρεξήγησαν οπως γίνεται συνήθως τις καλόπιστες υποδείξεις μας. Προς αποδειξη σας κοινοποιώ το δημοσίευμα με θεμα: Η κρεμαστή γέφυρα ''Καπιλάνο'' και το εγχείρημα της Ζάβορδας http://www.vetonews.gr/koutavas-old-articles/9346-2012-04-10-20-22-51
σπυρος κουταβας

Ανώνυμος είπε...

Κι αλλος ενας Ελληναράς που ξερει πως θα σωθει η Ελλαδα!

Το Προφίλ μας