Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση μνήμης στα θύματα των μαρτυρικών χωριών των Καμβουνίων, από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το 1943

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στο μνημείο στη θέση "Σταυρός" (1ο χλμ οδού Τρανοβάλτου – Μικροβάλτου), με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την πυρπόληση των χωριών και την εκτέλεση δεκάδων κατοίκων της μαρτυρικής περιοχής των Καμβουνίων (κατά σειρά σε Πάδη, Λαζαράδες, Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο) από τους Γερμανούς κατακτητές, στις 21 Αυγούστου του 1943.
Η σεμνή τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση από τους ιερείς του Τρανοβάλτου (π. Ευάγγελος) και του Μικροβάλτου (π. Χαράλαμπος), προσκλητήριο νεκρών περιόδου 1940-1950, κατάθεση στεφάνων, "σιγή ενός λεπτού" και έκλεισε  με τον Εθνικό Ύμνο.
Παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Μίμης Δημητριάδης και Γεώργιος  Ντζιμάνης, ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θύμιος Δισερής και Θόδωρος Κυριακίδης, ο σύμβουλος Τάσος Αλεξόπουλος, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Σερβίων Στάθης Σταθόπουλος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Τρανοβάλτου Θύμιος Σκετόπουλος (τελετάρχης) και Μικροβάλτου Κατερίνα Ζαραβίγκα, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και λιγοστοί (!) κάτοικοι της περιοχής.
mikrovalto.gr

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου