Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

O Αλέξης Τσίπρας διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, ο οποίος θα εργάζεται… εξ’ αποστάσεως

Περίπτωση… Καρανίκα θυμίζει ο διορισμός του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ υπ’ αρ. 440/12-8-2016 το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η Voria.gr (δείτε εδώ), με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο Αναστάσιος Πολιτίδης διορίζεται στο γραφείο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου Τ.Ε.,
με το 9ο Μικτό Κλιμάκιο (σ.σ. μηνιαίος μισθός 1.477 ευρώ) όπως αυτό ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της Τ.Ε. κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο κ. Πολιτίδης έχει πει στο περιβάλλον του ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του, ο κ. Πολιτίδης θα προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως, καθώς θα συνεχίσει να διαμένει στην Πτολεμαΐδα. Όπως έχει πει σε «συντρόφους» του στην Κοζάνη, θα πηγαίνει μία με δυο φορές στην Αθήνα, αλλά θα εξακολουθήσει να διαμένει μόνιμα στην Πτολεμαΐδα. Εξάλλου, ο κ. Πολιτίδης διατηρεί και δραστηριότητα στον τομέα της εστίασης, καθώς, όπως αυτοσυστήνεται στην προσωπική σελίδα του στο facebook, είναι υπεύθυνος πελατών και διαχείρισης ποιότητας της εταιρείας κέτερινγκ Gustozo.
Εν ολίγοις, ο κ. Πολιτίδης θα αμείβεται από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ θα συνεχίσει να διαμένει στο νομό Κοζάνης προσφέροντας κομματικές υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται, δηλαδή, ουσιαστικά για επαγγελματικό κομματικό στέλεχος του οποίου όμως ο μισθός δεν θα επιβαρύνει το κόμμα αλλά τον προϋπολογισμό της Βουλής.
Η Voria.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Πολιτίδη αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Ανέβηκε από τους τελευταίους στο τρένο
Σύμφωνα με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης ο κ. Πολιτίδης εντάχθηκε στο κόμμα τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την άνοιξη του 2012, την περίοδο που ο αντιμνημονιακός άνεμος άρχισε να φουσκώνει τα πανιά της Κουμουνδούρου η οποία στις εκλογές του Μαΐου εκείνου του χρόνου αναρριχήθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής έγινε τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με «συντρόφους» του ο κ. Πολιτίδης δηλώνει ότι στη διάρκεια των σπουδών του στο ΤΕΙ ανήκε στις Συσπειρώσεις, παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στο προφίλ του στο facebook αυτοτρολάρεται ως «αναλφάβητος».
Άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν καλά τον 56χρονο αναφέρουν στην Voria.gr ότι δραστηριοποιείται χρόνια στο χώρο της εστίασης. Παλιότερα είχε ταβέρνα στην Πτολεμαΐδα και εν συνεχεία ίδρυσε την εταιρεία κέτερινγκ Gustozo. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο site της εταιρείας μεταξύ των πελατών της είναι οι δήμοι Πτολεμαΐδας, Βερμίου, Αετού, η ΔΕΗ, το 1ο Σώμα Στρατού, η Αναπτυξιακή Κοζάνης, το ΤΕΙ, η σχολή δημοτικής αστυνομίας και αρκετές ιδιωτικές εταιρείες. Σύμφωνα με «συντρόφους» του, μέσω της εταιρείας ο κ. Πολιτίδης έχει διαθέσει δωρεάν τρόφιμα σε πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην περιοχή.

Οι αναρτήσεις στο facebook
Ο νεοδιορισθείς υπάλληλος της Βουλής είναι αρκετά δραστήριος και στο facebook. Αγαπημένη συνήθειά του είναι οι επικρίσεις σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, εγχώριων αλλά και ευρωπαίων. Ορισμένες χαρακτηριστικές αναρτήσεις του είναι οι εξής:
- Ποστάροντας ένα πρωτοσέλιδο του περιοδικού Charlie Hebdo το οποίο σχολιάζει «σώστε την Ευρώπη, πνίξτε έναν έλληνα» και γράφει: «Να το αντιστρέψουμε: σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ευρώπη, σώστε τον κόσμο, πνίξτε την Λαγκάρντ».
- Ποστάροντας φωτογραφία με Κ. Σημίτη, Στ. Θεοδωράκη και Φ. Γεννηματά και γράφει: «ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές».
- Ενώ διατηρεί στο προφίλ φωτογραφία στην οποία είναι μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε ως υπουργός Ανάπτυξης την Κοζάνη, ωστόσο, δεν διστάζει να τον επικρίνει γράφοντας ότι όταν τον ακούει να μιλάει για ελικόπτερα με τα οποία θα δραπετεύουν οι σημερινοί κυβερνώντες σκέφτεται την ταινία «Ένας προφήτης μα τι προφήτης».
Αρκετά από τα επικριτικά σχόλιά του στρέφονται κατά της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα. Σε ένα απ’ αυτά γράφει: «Στο δ.σ. του κεντροαριστερού μαυσωλείου ‘Κωνσταντίνος Σημίτης’ μην παραλείψετε να προσλάβετε την Παναγιωταρέα. Έχει ειδικότητα…».
voria.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλα νέα διόρισαν μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή μόνιμο κάτοικο Πτολεμαϊδας που δηλώνει στο fb "αναλφάβητος¨".
Εκτιμούμε πάντα την ειλικρίνεια στην πολιτική.

Unknown είπε...

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ??????????????????

Το Προφίλ μας