Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

#PESAlexit : Κίνηση από Σοσιαλιστές κατά Τσίπρα!

Καμπάνια ώστε να μην προσκληθεί ξανά ο Αλέξης Τσίπρας στις συνόδους του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος ξεκινούν νεαροί ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με αφορμή την κίνηση του Φρανσουά Ολάντ να τον θέλει μονίμως κοντά του, έστω και ως παρατηρητή στις συνεδριάσεις αυτές.

Την κινητοποίηση ξεκίνησε η ομάδα PES Activists, η οποία κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι έχει συκοφαντήσει επί χρόνια τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και ότι είναι σύμμαχος με ακροδεξιούς, λόγω της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ονομάζουν δε την κινητοποίησή τους με το ευρηματικό PESALexit, από τα αρχικά του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Party of European Socialists-PES), τα πρώτα γράμματα του Αλέξη και το exit, που γενικά κολλάει παντού (grexit, brexit κλπ).
Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

#PESAlexit ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην πολιτική μας οικογένεια. Δεν ανεχόμαστε να μιλά και να αποφασίζει στο όνομά μας ο εκπρόσωπος του πιο διχαστικού λαϊκισμού. Αυτοί που δίχασαν την Ελλάδα και την έσυραν σε ένα αντιδημοκρατικό δημοψήφισμα που κόστισε «μια γενιά», αυτοί που συστηματικά παρουσίαζαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «εχθρό του λαού», αυτοί που σήμερα πρόσπαθούν να χειραγωγήσουν τα ΜΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη και να φιμώσουν τις ανεξάρητες αρχές, όχι μόνο δεν είναι σύμμαχοί μας, αλλά βρίσκονται απέναντί μας.
Όσοι συκοφαντούσαν επί χρόνια τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές την ώρα που αυτοί πάλευαν να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη, ενώ οι Συντηρητικοί ζητούσαν το Grexit και οι ευρωπαίοι αριστεριστές σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν εναντίον των προγραμμάτων διάσωσης, τώρα συνεργάζονται επίσημα με ακροδεξιούς ρατσιστές και συνωμοσιολόγους χωρίς αρχές και προϋποθέσεις, με μόνο στόχο την εξουσία. Δεν έχουν καμιά σχέση με την Πρόοδο. Είναι οι εκφραστές της χειρότερης συντήρησης. Και η συμμετοχή τους στις συνόδους του ΕΣΚ προσβάλλει όσους αγωνίζοντια στην πράξη για την πραγματική Σοσιαλδημοκρατία.
Οι Ακτιβιστές του ΕυρωπαΙκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις τελευταίες Ευρωεκλογές δώσαμε «πόρτα-πόρτα» με ανιδιοτέλεια τη μεγάλη μάχη να αλλάξουμε την Ευρώπη και στηρίξαμε τον κοινό μας υποψήφιο, τον Μάρτιν Σούλτς, με όλες μας τις δυνάμεις. Σήμερα βλέπουμε αυτούς που τον πολεμούσαν και τον συκοφαντούσαν, αυτούς που δεν στήριξαν ούτε μια προοδευτική μεταρρύθμιση, να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί στις συνόδους μας. Κι όλα αυτά χωρίς καμία συλλογική απόφαση. Μονάχα χάρη στους εφήμερους σχεδιασμούς του κ. Ολάντ.
Η Σοσιαλδημοκρατία είμαστε όλοι εμείς οι χιλιάδες ακτιβιστές και οι εκατομμύρια ενεργοί πολίτες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Είμαστε υπερήφανοι για την ιδεολογία μας και τη μεγάλη προσφορά μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν έχουμε ανάγκη από οπορτουνιστές και λαϊκιστές που στηρίχτηκαν στο ψέμα. Γιατί η Σοσιαλδημοκρατία είναι υπόθεση κοινών αρχών και αξιών, όχι αριθμών και ποσοστών. Οι αριθμοί αλλάζουν αλλά οι αξίες κάνουν τον κόσμο να αλλάξει.
Όλοι εμείς οι PES Activists, Έλληνες και Ευρωπαϊοι, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θα προστατέψουμε τις ιδέες μας. Νιώθουμε προδομένοι αλλά δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Δεν ανεχόμαστε τη συμμετοχή του Τσίπρα και ό,τι αυτή συμβολίζει.Ενώνουμε τη φωνή μας και λέμε ΩΣ ΕΔΩ!
http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας