Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Παπακωνσταντίνου: «Καραμανλική Δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν μύθους για το έλλειμμα»

Με άρθρο-παρέμβασή του στην εφημερίδα «Realnews» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρεται στο έλλειμμα του 2009 και τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει για τα Μνημόνια και το ΔΝΤ, με αφορμή τη νέα παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. 
To ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- ο ευρωπαϊκός θεσμός με τη μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση- σε επίσημη έκθεση διαπιστώνει ότι «η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφειλόταν και στη στατιστική λαθροχειρία κατά τα έτη που προηγήθηκαν της κατάρτισης του προγράμματος».

Γράφει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει στη διερεύνηση των ευθυνών για τη διαπιστωμένη «στατιστική λαθροχειρία» της κυβέρνησης Καραμανλή. Στη δική μας αντίθετα, η Δικαιοσύνη αποφασίζει να στείλει σε δίκη αυτούς, που αποκάλυψαν την αλήθεια και αποκατέστησαν την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων διεθνώς.
Και μάλιστα με αφετηρία μια καταγγελία, της οποίας η βασική υπεύθυνη υποστηρίζει στα σοβαρά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας το 2009 ήταν τελικά 3,9% του ΑΕΠ(!) και όχι το επίσημο 15,7%, που έχει πιστοποιήσει η Γιούροστατ, ούτε καν το 6% που δήλωνε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή…
Η υπόθεση της ποινικής δίωξης του Ανδρέα Γεωργίου ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ο κ. Γεωργίου κατηγορείται για «ψευδή βεβαίωση σχετικά με τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 όταν αυτά έχουν πιστοποιηθεί από τη Γιούροστατ, τη μόνη αρμόδια για αυτό υπηρεσία. Όταν το επίσημο έλλειμμα του 2009 έχουν αποδεχθεί όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 (και η σημερινή) και η Βουλή έχει ψηφίσει προϋπολογισμούς που το χρησιμοποιούν ως βάση.
Όλα αυτά φυσικά ούτε τυχαία ούτε αθώα είναι. Εξυπηρετούν ένα σκοπό: Να συντηρηθεί ο τόσο βολικός για πολλούς μύθος ότι η χώρα δεν μπήκε στο καθεστώς του Μνημονίου, εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά επειδή κάποιοι υποτίθεται ότι «φούσκωσαν το έλλειμμα για να φέρουν το ΔΝΤ».
Ο μύθος αυτός ενώνει αγαστά δυο πολιτικούς χώρους: Την καραμανλική Δεξιά, την οποία «ξεπλένει» από τις τεράστιες ευθύνες της, με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο βοηθά να συντηρήσει το λαϊκίστικο αφήγημα, που τον έφερε στην εξουσία και αποσπά την προσοχή από την καταστροφή που έχει επιφέρει στη χώρα».
Πηγή: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας