Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Έπαινος στη νεωκόρο Θεοδώρα Κακούλη από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Έπαινο και ευλογία απένειμε (6-8-2016) ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού, κατά τη Θεία Λειτουργία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, στη νεωκόρο Θεοδώρα Κακούλη, που αποχώρησε, μετά από την 16ετή φιλότιμη και άξια διακονία της ως νεωκόρος στον Ιερό Ναό.

Στον Έπαινο, τον οποίο προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Κωνσταντίνος επέδωσε στην απερχόμενη νεωκόρο Θεοδώρα Κακούλη, αναγράφεται:

Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.
Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού

ΕΠΑΙΝΟΣ
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού απονέμει έπαινο και ευλογία στη νεωκόρο Θεοδώρα Κακούλη για την επί 16ετία καλλιεπή διακονία της στον Ιερό Ναό.

Βελβεντό, 6 Αυγούστου 2016
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ι. Κώστας.

Το έργο (του) της νεωκόρου είναι ένα ιερό διακόνημα, από τα πολλά διακονήματα του Ιερού Ναού, που πέρα από τη χειρωνακτική εργασία, που γίνεται με (και είναι) προσευχή, έχει και την πνευματική και κοινωνική του διάσταση.

Και μόνο λ.χ. το καθημερινό άναμμα των κανδήλων στις εικόνες του τέμπλου είναι μια αδιάκοπη προσευχή στο Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους για τον καθένα και για όλους, για τους εγγύς και για τους μακράν, για κείνους που εκκλησιάζονται και για κείνους που δεν εκκλησιάζονται, στην οποία προσευχή διακονεί ταπεινά και αθόρυβα (ο) η νεωκόρος διατηρώντας αναμμένο το φως της κανδήλας.

Αλήθεια, πόσο το χρειαζόμαστε αυτό το φως!

Στην Οπισθάμβωνο ευχή γίνεται αναφορά: ‘’… αγίασον (Κύριε) τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου’’. Αγίασε, Κύριε, εκείνους που αγαπούν την καλή κατάσταση κι εμφάνιση του οίκου σου.

Μέσα σ’ αυτούς είναι και οι νεωκόροι.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
7-8-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας