Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Επιστολή του σωματείου εργαζομένων ΕΛΤΑ προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ

κ. Σύμβουλε,
η Διοίκηση του ΕΛΤΑ και πάλι αποδεικνύει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Πιστεύοντας ότι τα αντανακλαστικά και οι αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και των φορέων και πολιτών της περιοχής, λόγω των θερινών διακοπών, θα είναι μειωμένα, σχεδιάζει να υλοποιήσει τη δεύτερη φάση της συρρίκνωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Η Διοίκηση του ΕΛΤΑ αντί:
-Να αναγνωρίσει τις τεράστιες ευθύνες της, όταν αντί να ακούσει και να προβληματιστεί από τις προτάσεις των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής, προχώρησε στην κατάργηση του Κέντρου Διαλογής Κοζάνης, χωρίς να λάβει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, με αποτέλεσμα οι δείκτες ποιότητας να παρουσιάζουν καθημερινά κατακόρυφη πτώση.
-Να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον του Ταχυδρομείου να είναι αποτέλεσμα διαλόγου στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης και των συμφερόντων του ΕΛΤΑ αλλά και των πολιτών με την παροχή ουσιαστικών και αξιόπιστων ταχυδρομικών υπηρεσιών.
- Στο προσκήνιο να μοιράζει υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την άμεση αναβάθμιση όχι μόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και των κτιριακών υποδομών, και στο παρασκήνιο να μεθοδεύει την πλήρη κατάργηση μιας ακόμα ταχυδρομικής υπηρεσίας στη Δυτική Μακεδονία.
-Να καλύπτεται πίσω από το γράμμα των κανονισμών και να απαντήσει ευθαρσώς σε πόση ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων ταχυδρομικών υπηρεσιών παραπέμπουν οι σχεδιασμοί της (με πόση καθυστέρηση π.χ. θα διανέμεται ο καθημερινός τοπικός ημερήσιος τύπος);, σχεδιάζει την διάλυση ουσιαστικά του ταχυδρομικού ιστού στη Δυτική Μακεδονία.
κ. Σύμβουλε
Μια τόσο σημαντική και καθοριστική απόφαση για την υπηρεσία, τους συναδέλφους, τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, το δικαίωμα των πολιτών της περιοχής μας σε ουσιαστικές και αξιόπιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες δεν μπορεί καθοριστεί και να αποφασιστεί με όρους «μπακαλίστικης λογιστικής». Σας καλούμε να επανεξετάσετε την πολιτική και τους σχεδιασμούς σας. Σε διαφορετική περίπτωση σας γνωρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων, του Ταχυδρομείου και των πολιτών με κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων ταχυδρομικών υπηρεσιών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Καλούμε την Π.Ο.Σ.Τ. τα Εργατικά Κέντρα, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Φορείς να αντιδράσουν άμεσα για να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και η απώλεια και νέων θέσεων εργασίας από την περιοχή μας.
Η περιοχή μας δεν ανέχεται και δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση της ταχυδρομικής της εξυπηρέτησης. Δεν ανέχεται και αντέχει και νέα απώλεια θέσεων εργασίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτά τα θέματα για τα ΕΛΤΑ δεν ενδιαφέρουν και πολύ την τοπικη κοινωνια.Τα ΕΛΤΑ Kοζάνης, πάνε για διάλυση.Μεταξυ τους διοικηση και συνδικαλιστες δεν τα βρισκουν.Δεν ασχολείται ο κόσμος μαζί τους...

Ανώνυμος είπε...

Ιδιωτικοποίηση παντού. Καραμανλής says. Yesssssssss.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Προφίλ μας