Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Γουνοφόρα ζώα απελευθερώθηκαν από αγνώστους σε δύο εκτροφεία βιζόν

Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, ακτιβιστές οικολόγοι «χτύπησαν» σε περιοχές παραγωγής γουναρικών στη βόρεια Ελλάδα, απελευθερώνοντας από τα κλουβιά τους χιλιάδες γουνοφόρα ζώα! Η επίθεση ζωής εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο φάρμες στην Γαλατινή Κοζάνης, όχι όμως και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τα ίδια τα μινκ αλλά και για τους ανθρώπους. Η οικολογική δράση εκδηλώθηκε πριν από λίγες μέρες, αλλά ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί ο αριθμός των ζώων που ελευθερώθηκαν. Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να πιάσουν όσα μπορούσαν, αλλά δεν έλειψαν τα απρόοπτα καθώς τα συμπαθητικά και πανέμορφα μινκ αποδείχθηκαν… ισχυροί χαρακτήρες! Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, μάλιστα, επιτέθηκαν σε ένα μικρό κορίτσι που επιχείρησε να σταματήσει την πορεία τους προς την ελευθερία!
Ωστόσο, όσο αγνές κι αν είναι οι προθέσεις και τα κίνητρα των ακτιβιστών, δεν προσφέρουν και πολλά στη σωτηρία των μικρών γουνοφόρων ζώων… Μπορεί να τα γλίτωσαν από τη σφαγή και την εκδορά, όχι όμως κι από το θάνατο… Δεκάδες μινκ βρίσκονται κάθε τόσο πολτοποιημένα στην άσφαλτο, αφού παρασύρονται από διερχόμενα αυτοκίνητα καθώς επιχειρούν να διασχίσουν την κοντινή Εγνατία Οδό! Αλλα πάλι χάνουν τη ζωή τους από ασιτία, καθώς έχουν γεννηθεί αιχμάλωτα και δεν έχουν μάθει να βρίσκουν τροφή… Πολλά, όμως, σκοτώνονται και από σκάγια κυνηγών ή από κτηνοτρόφους της περιοχής που δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ για να εμποδίσουν τα μικρά σαρκοβόρα ζώα να εισβάλουν στα κοτέτσια τους!
Στις 14 Δεκεμβρίου, οι ακτιβιστές είχαν απελευθερώσει γύρω στα 6.000 μινκ από εκτροφείο στη Σιάτιστα Κοζάνης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλαν σε πολλές ιστοσελίδες και υποστηρίζοντας ότι η ενέργειά τους έγινε στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που είχε δολοφονηθεί λίγες ημέρες πριν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει. Το εκτροφείο μήπως ήταν ασφαλισμένο για τέτοια περίπτωση;

Ανώνυμος είπε...

τα αφησαν για να εχουν δουλεια οι κυνηγοι.20 αυγουστου αρχιζει το κυνηγι.

Το Προφίλ μας