Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για την κοινωνική ασφάλιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν έχει τελειωμό. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή, ανατρέπει την ενιαία λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ καθημερινά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βουλιάζει στη χρεοκοπία. Καθημερινά οι ασφαλισμένοι οι συνταξιούχοι ζουν με την ανασφάλεια για το τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα και την αβεβαιότητα της καταβολής των χρημάτων που δικαιούνται. Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθήσει να καταπολεμήσει την εισφοροδιαφυγή, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που αποτελεί την κύρια ευθύνη κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων.
Αντί να πληρώσει τις οφειλές του κράτους άμεσα προς το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αντί να σταματήσει τις χαριστικές ρυθμίσεις στους ιδιώτες που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλη απώλεια εσόδων από το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, παίρνει αποφάσεις και μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση και τα ταμεία στην κατάρρευση και χρεοκοπία. Με την πολιτική της όλα τα βάρη της οικονομικής κρίσης που η ίδια δημιούργησε, τα φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσουμε δυναμικά, για την διασφάλιση των βασικών και θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων από μια κυβέρνηση που εν μέσω θέρους συνεχίζει την αντεργατική της πολιτική. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε αυτήν την αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική και αντικοινωνική πολιτική.
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας