Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

«Casus belli» τα σχέδια για λιγνίτη

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Παρεμβάσεις σε υψηλούς τόνους από Σαχινίδη, Νασιώκα, Λ. Κατσαρό, δημάρχους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Λ. Λιακούλη

Γενικευμένες και εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί σε φορείς και πολίτες του νομού, η είδηση περί επικείμενης αξιοποίησης του κοιτάσματος λιγνίτη της περιοχής της Ελασσόνας. Η είδηση από τις Βρυξέλλες και την Ε.Ε. περί της επικείμενης προκήρυξης διαγωνισμών για την παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για τέσσερα κοιτάσματα μεταξύ των οποίων και αυτό της Ελασσόνας, έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στο νομό, αφού οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, που εδώ και καιρό, είχαν εκφράσει την κάθετη διαφωνία τους στην εκμετάλλευση του λιγνίτη, είχαν πεισθεί και καθησυχαστεί από τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ότι «δεν υφίσταται θέμα».
Πάντως, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και κινούνται σε υψηλούς τόνους, διαμορφώνοντας έτσι ένα ισχυρό περίπου καθολικό μέτωπο αντίθεσης στους σχεδιασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νομάρχης Λάρισας, με δήλωσή του κάνει λόγο ακόμα για «πόλεμο, αν χρειαστεί, για το λιγνίτη», ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελασσόνας, βρίσκεται σε αναβρασμό. Ανάλογες οι αντιδράσεις και στο Δήμο Τυρνάβου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εκτ. Νασιώκας και Φιλ. Σαχινίδης, ο οποίος ανέδειξε και το θέμα στη δημοσιότητα, επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, ενώ ο κ. Σαχινίδης κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή.

Περισσότερα στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ εδώ:
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=11246&pid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας