Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ποιούς περιφερειάρχες αλλάζει ο Κ. Καραμανλής

Ένας μικρότερος ανασχηματισμός εξυφαίνεται αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από αυτό των υπουργών της κυβέρνησης. Ο Κώστας Καραμανλής σκέφτεται σοβαρά να αντικαταστήσει μια σειρά από περιφερειάρχες, που φαίνεται ότι δεν ακολουθούν πιστά το δόγμα της σεμνότητας και της ταπεινότητας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαμαρτύρονται για συγκεκριμένους περιφερειάρχες που τους αντιμετωπίζουν με τον πλέον χείριστο τρόπο και κάποιοι από αυτούς δεν τους δέχονται καν στο γραφείο τους! Οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών δεν είναι πολλοί, αλλά ο καθένας τους έχει τοπική εξουσία, μια και διαχειρίζονται σημαντικά κοινοτικά κονδύλια, κρατική διαφήμιση, επιχειρησιακά προγράμματα, stages, ενώ ενίοτε προσλαμβάνουν κόσμο. Σχεδόν άπαντες έχουν τοποθετηθεί κατόπιν παροτρύνσεων μεγαλοϋπουργών προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό του περιφερειάρχη Αττικής Χαράλαμπου Μανιάτη που προ ημερών συζητήθηκε η αντικατάστασή του, αλλά αντέδρασε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με το επιχείρημα ότι δεν ρωτήθηκε, ενώ είναι η πρώτη σε ψήφους βουλευτής της Αθήνας. Ετσι, η αντικατάσταση του κ. Μανιάτη από τον Κώστα Δόλογλου, ξάδελφο μάλιστα του πρωθυπουργού, δεν προχώρησε.
Στους περιφερειάρχες που θα ανασχηματιστούν συγκαταλέγεται και αυτός της δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, για τον οποίο ακούγονται φωνές δυσαρέσκειας στην περιοχή. Μάλιστα, ο βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης έχει δηλώσει ότι στην Κοζάνη δεν είναι ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του.
Στην Ηπειρο, ο κ. Δημήτρης Πανοζάχος έχει έρθει σε σύγκρουση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα με τον οποίο έχουν ανταλλάξει εκατέρωθεν μηνύσεις. Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο κ. Σωτήρης Βόσδου επίσης αναμένεται να αντικατασταθεί, παρά το γεγονός ότι είναι κουμπάρος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αλλαγές αναμένονται και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όπου έχει τοποθετηθεί ο κ. Σπύρος Σπυρίδωνος, πρώην δήμαρχος του Πόρου και υποψήφιος νομάρχης Πειραιά της Ν.Δ. Αντικατάσταση αναμένεται και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου βρίσκεται ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ θα ανασχηματιστούν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος (πρώην βουλευτής της Ν.Δ.), ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Ιωάννης Λέκκας, Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης και Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσιότρας.
http://www.hellenicbusiness.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Megale leoudi ypoklinomai sti doxa sou. O pio petiximenos perifereiarxis. Me ton Topalidi boitho kai merika mpoumpoukia dimarxous..

Ανώνυμος είπε...

Η αντικατάσταση του Λεούδη, είναι αναμενόμενη. Επι θητείας του, οι σχέσεις Λεούδη-δημάρχου Σερβίων ηταν στενές και η συνεργασία τους άψογη...
Κάποιοι λενε, οτι αντικατάσταση του Λεούδη, θα στεναχωρέσει πάρα πολύ τον δήμαρχο Σερβίων!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΟΥΔΗΣ-ΓΛΕΟΥΔΗΣ-ΑΛΕΠΟΥΔΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΕΟΥΔΗΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΚΑΚΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ,

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑΡΘΟΥΝ???

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ που αποτελείται απο ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ή ΔΟΥΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ - ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ!!!

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ επι ΜΙΑ 20ετία, Ο ΕΝΕΡΓΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ???
------------------------------

Ανώνυμος είπε...

ε τι ερώτηση είναι αυτή; ευθυνονται αυτοί που κυβερνούν τα τελευταια 5 χρονια. θελει και ρωτημα;

Το Προφίλ μας