Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

5ο Φεστιβάλ Κρόκου

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται και φέτος το Φεστιβάλ Κρόκου, το οποίο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου. Οι φιλοδοξίες είναι πολλές με στόχο την περαιτέρω προώθηση του προϊόντος, καθώς το Φεστιβάλ φέτος αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με βάση τη συμμετοχή του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών στα «Δώρα της Φύσης» και στο φιλόδοξο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ενεργειών Ενημέρωσης και Προώθησης τεσσάρων εκλεκτών και γνωστών ελληνικών προϊόντων. Παράλληλα, το Σάββατο θα διεξαχθούν και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικης Μακεδονίας, Ανδρέα Λεούδη.
Προχθες το πρωί, ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, Νίκος Πατσιούρας, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τον Παντελή Σκαρλάτο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «Οικονομοτεχνική», που ανέλαβε την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου στον Κρόκο (στην ταβέρνα «Όαση»), κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν όλες τις λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση.
Όπως σημείωσε ο κ. Πατσιούρας, στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, το 5ο Φεστιβάλ Κρόκου θα έχει ως συνδιοργανωτές τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου (μήλα), τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σύκων Κύμης, αλλά και την Κοινοπραξία Προώθησης Πατάτας του Κάτω Νευροκοπίου. Μαζί με τον κρόκο, πρόκειται για προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας και Προέλευσης (ΠΟΠ), τα οποία είναι επώνυμα, γευστικά, και υγιεινά από την ίδια τη μητέρα Φύση. Να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Ενεργειών Ενημέρωσης και Προώθησης για τα «ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007 και θα διαρκέσει τρία έτη, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά συγκεκριμένων και πολύπλευρων δράσεων, για την ενημέρωση και προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων. Από την πλευρά του, ο Παντελής Σκαρλάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Οικονομοτεχνική», εξήρε το έργο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών και μίλησε για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα, το οποίο, όπως είπε, είναι ευρωπαϊκό και αυτόνομο, πέρα από το ΕΣΠΑ και τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. Το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο και πρόκειται να συνεπάρει όλους όσους παραβρεθούν εκεί, λόγω της παρουσίας πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών του τραγουδιού.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Κρόκου έχει ως εξής:
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009
9.00 μ.μ.: Συναυλία με τη Γλυκερία στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής Κρόκου. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009
12.00 μ.μ.: Τελετή εγκαινίων του κτιρίου του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, που βρίσκεται στα όρια Κρόκου και Καρυδίτσας, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέα Λεούδη.
6.00 μ.μ.: Πνευματικό Κέντρο Κρόκου: Διαγωνισμός γευσιγνωσίας, με εκλεκτά εδέσματα, που θα μαγειρέψουν οι γυναίκες της περιοχής, με βάση το φυτό κρόκος, αλλά και τα μήλα, το σύκο και την πατάτα. Θα υπάρξουν για πρώτη φορά δώρα για τις πρώτες νικήτριες, ενώ στην κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν η Ντίνα Νικολάου, ο Σαμ Λεβή και ο γευσιγνώστης, Μάκης Ιωάννογλου.
7.00 μ.μ: Πνευματικό Κέντρο Κρόκου: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση και τρόποι χρήσης των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων μήλα Ζαγοράς, κρόκος Κοζάνης, Σύκο Κύμης και Πατάτα Νευροκοπίου. Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος-σεφ, Ηλίας Μαμαλάκης, η συγγραφέας-σεφ, Ντίνα Νικολάου και ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης Σχολής Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής, Σαμ Λεβή.
9.00 μ.μ.: Συναυλία με την Πάολα στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής Κρόκου. Στη συναυλία θα συμμετάσχει επίσης το συγκρότημα Group Da Regulatorz. Είσοδος ελεύθερη.

Κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Κρόκου θα λειτουργήσει επίσης περίπτερο με ενημερωτικό υλικό για τα «Δώρα της Φύσης».
Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κρίμα που δεν ήμουναα...έμαθα πως η Γλυκερία μάγεψε και συνεπήρε...σε μεγάλα κέφια ήταν!!! τέτοια να γίνονται!!!

Το Προφίλ μας