Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ανοιχτή επιστολή του δημοτ. συμβούλου Κυρ. Τσολακίδη προς το Νομάρχη Κοζάνης


Προς
Νομάρχη Κοζάνης
Κον Δακή Γεώργιο

Σέρβια, 10/8/2009

Αξιότιμε κ. Νομάρχη,
Πριν από πέντε χρόνια έγινε αντικατάσταση ενός τμήματος του δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Γουλών του Δήμου Σερβίων. Για να ολοκληρωθεί το έργο απέμενε η σύνδεση του τμήματος αυτού, με το υπόλοιπο δίκτυο ύδρευσης, δηλαδή ένα απλό κούμπωμα σε δύο σημεία. Αυτή η σύνδεση λοιπόν εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια (!), δημιουργώντας έντονα προβλήματα στους κατοίκους: οι σωλήνες ύδρευσης του πεπαλαιωμένου δικτύου σπάζουν τακτικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα υγρασίας στις παρακείμενες οικείες και να καταστρέφεται συνεχώς το οδόστρωμα.
Η αγανάκτηση των κατοίκων εκφράστηκε πολλές φορές με παραστάσεις στο γραφείο του Δημάρχου Σερβίων. Ένας κάτοικος μάλιστα κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου (την οποία απέσυρε αργότερα λόγω τραγικού οικογενειακού του συμβάντος). Όλους μας απασχολεί το γιατί δεν ολοκληρώνεται το έργο, αφού το κόστος του είναι ελάχιστο.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σερβίων έθεσα το θέμα επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών της θητείας μου. Η απάντηση που λαμβάνω κάθε φορά από το Δήμαρχο κ. Δημοσθένη Κοκολιό είναι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί. Έχουν περάσει όμως πέντε χρόνια!
Δυστυχώς διαπιστώνω ότι η Δημοτική αρχή είτε λόγω ανεπάρκειας, είτε λόγω ανικανότητας, αδυνατεί να ολοκληρώσει το έργο, που σημειώνω έχει ελάχιστο κόστος.
Ίσως η ολοκλήρωση του έργου δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας, σάς παρακαλώ όμως να μεριμνήσετε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας για την ολοκλήρωσή του. Είμαι βέβαιος κ. Νομάρχη ότι οι συγχωριανοί μου κι εγώ θα εκτιμήσουμε την παρέμβασή σας για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με τιμή,
Κυριάκος Τσολακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερβίων

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΟΜΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ 1500 ΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΛΑΔΟΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΕΛΟΥΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΘΕΜΕΛΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΕ Η Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΠΟΛΗΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Σημειώνω ότι και αυτή τη στιγμή το δίκτυο ύδρευσης στο συγκεκριμένο κομμάτι έχει σπάσει, με τα προβλήματα που αναφέρω στην επιστολή να συνεχίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Kαι για μας που πατάμε λάσπες μήπως μπορεί να γίνει κάτι;Tώρα που βρήκαμε παπά (νομάρχη) να θάψουμε καμιά δεκαριά (σερβιώτες).Το άλλο με την αλεπού Κυριάκο το ξέρεις;(το έχω ξαναγράψει).

Υ.Σ.Πολύ πρωινά τα σχόλια ρε παιδιά (06.06).Δεν κοιμάστε καθόλου ή τα γράφετε ''τα ίσια'' που λεν και οι Βελβεντινοί.

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σημαντικό, που ο κ Τσολακίδης, συλλογίσθηκε για μια ακόμη φορά, την γενέτειρα του και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.Πρέπει να ξέρει οτι ανάλογα προβλήματα εχουν και άλλα δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία πρέπει να επισκέπτεται και να επιλύει τα προβληματα τους, δια επιστολής πρός την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑΜΕ ΕΔΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Παπαθανασίου είπε...

Τέτοια μικρο(;) προβλήματα θα μπορούσε να αναφέρει κανείς δύο τρία από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Η αποδυνάμωση των Τοπικών Συμβουλίων με την αφαίρεση κάθε αρμοδιότητας που είχαν, σε συνδυασμό με την ανικανότητα οργάνωσης και διοίκησης των καποδιστριακών δήμων, είναι ο λόγος που υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Όταν μια Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να λύσει τέτοια μικροπροβλήματα, που δημιουργούν όμως τεράστια προβλήματα σε συνδημότες μας, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Έχει δίκιο ο φίλος Χ.Ε υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα Σέρβια που πατούν λάσπη.
Αυτά πρέπει να καταγγέλλονται ώστε να ευαισθητοποιούνται κάποιοι.
Λυπάμαι δεν γνωρίζω όλα τα προβλήματα των τοπικών διαμερισμάτων και των Σερβίων.
Όσο όμως είμαι Δημοτικός Σύμβουλος και ζητείται η συνδρομή μου σε προβλήματα, ευχαρίστως να συμβάλλω αναδεικνύοντας τα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ δύσκολο να στείλει ο Δήμαρχος έναν δυο υπαλλήλους και δημοτικούς συμβούλους ώστε να καταγράψουν όλα τα μικρο-προβλήματα των δημοτικών διαμερισμάτων και να δώσει λύσεις;
Βεβαίως ΟΧΙ. Θέληση δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Και η θέληση υπάρχει και η αποφασιστικότητα.Για την μείζονα αντιπολίτευση, η δημοτική αρχή είναι πλήρως αποτυχημένη και οτι δεν λειτουργεί τίποτε.
Αν ηταν δήμαρχος κάποιος απο την αντιπολίτευση, το πρόβλημα θα λυνόταν σε...μια μέρα.Αυτό υπαινίσσεται ο Τσολακίδης και ονειρεύεται την δημαρχία - οχι αυτός προσωπικά-αλλά ο συνδυασμός του, ως όνειρο...απατηλό.Πιστεύει ο Τσολακίδης οτι με τέτοια εικόνα αντιπολίτευσης, οτι κερδίζονται οι εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Τη βλέπουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα. το 2009 μέσα στα Σέρβια να παταμε λάσπες.

Ανώνυμος είπε...

Για να μας φύγει η απορία, 10.31, πείτε μας, σε ποιό σημείο πατάτε μέσα στην λάσπη, για να ξέρουμε και εμείς...

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις και φωτογραφία ή απλά τη διεύθυνση 10.34μμ;

X.E.

Ανώνυμος είπε...

Στις Γούλες εχουν και άλλα προβλήματα, δεν είναι μόνο το νερό.Το χωριό ερήμωσε στην κυριολεξία.Το χωριό αναπτύσσεται κυριως με την κτονοτροφια.Υπάρχουν 7 προτυπες ζωικές μονάδες.Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική ομάδα στο χωριό, το γήπεδο είναι εγκατελειμενο.Υπάρχουν μόνο 2 καφενεια στον επανω μαχαλά, το Καμπαναριό και το κεντρικό.Δεν υπάρχει ενεργός Πολιτιστικός Σύλλογος.Ούτε δημοτικό σχολείο.Μεγάλη ερημιά...

Ανώνυμος είπε...

Τι να περιμένει κανείς από ένα Δήμαρχο που δεν μπορεί να διώξει ένα μαντρί με γίδια μέσα από τα Σέρβια; Να λύσει το πρόβλημα με το νερό στις Γούλες; Άρε κατάντια…

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον. Μπορεί να είναι, νομιζω, υπερβολικος πολλες φορες και σε καποια θεματα. Όμως ο κ. Τσολακίδης (τον οποιο δεν γνωριζω προσωπικα) ειναι ο μονος που ασκει τόσο δυναμικη και πολλες φορες εποικοδομητική κριτική στη δημοτικη αρχη Σερβίων. Και από τους ελαχιστους δημοστικους συμβουλους της αντιπολιτευσης σε ολους τους ΟΤΑ της Δυτικής Μακεδονιας με τοσο εντονη δραστηριοτητα. Και αυτο θα πρεπει να του αναγνωριστεί από το χωρο του και να ληφθεί σοβαρα υποψη στις οποιες επιλογες γινουν για το ψηφοδελτιο των δημοτικων εκλογων του 2010...
Π.Π.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Π.Π για τα καλά του λόγια. Δε νομίζω ότι είμαι υπερβολικός στην κριτική μου και στην άσκηση αντιπολίτευσης - άλλωστε ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί έλεγχο και κριτική και να παρουσιάζει τις προτάσεις της.
Στα δημοτικά συμβούλια έχω ψηφίσει θετικά σε πολλές προτάσεις της δημοτικής αρχής. Εκεί όμως που νομίζω ότι υπάρχει παρανομία, κατάχρηση εξουσίας, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ανικανότητα είμαι και θα είμαι αμείλικτος.

Όσο για τις εκλογές του 2010, έχω απαντήσει πολλές φορές και μέσω αυτού του ιστολογίου. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες.

Ανώνυμος είπε...

Και πολυ καλα κανετε. Απλά μερικες φορες νομιζω πως ειστε καπως υπερβολικος, όπως στο θεμα με το επιδομα αδειας των παιδικων σταθμων. Κατα τα αλλα, όμως, συνεχίστε ετσι και μακαρι να ηταν ολοι οι συμβουλοι του Νομού, συμπολιτευσης και αντιπολιτευσης, σαν εσας, ως προς τη διαθεση για να τιμησουν την καθε ψηφο που ελαβαν το 2006...

Υ.Γ. Και, επαναλαμβανω, δεν σας γνωριζω και προσωπικα (επειδη θα ακουστουν παλι τα γνωστα...)

Π.Π.

Το Προφίλ μας