Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Στον Παράδεισο του Ουρανού ο Ελύτικος δάσκαλος Γιάννης Μπάκανος.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Στον Παράδεισο του Ουρανού βρίσκεται (από 3-4-2023) ο πάντα χαμογελαστός και καλόκαρδος και αφοσιωμένα Ελύτικος δάσκαλος - και επί σειρά ετών σχολικός μας σύμβουλος, 72χρονος Γιάννης Μπάκανος.

 

Ερχόταν στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, με το χαμόγελο στα χείλη και στην καρδιά, με την ιδιότητα του σχολικού Συμβούλου, ποτέ εξουσιαστικός, τουναντίον πάντα συναδελφικός, συνεργατικός και πάντα, μονίμως Ελύτικος δάσκαλος.

 

Μας παρουσίαζε τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου και τα ανέλυε μέσα από την φωτεινή, ερωτική και ελευθερώτρια ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Ήταν απόλαυση στις αναλύσεις του ο σχολικός μας Σύμβουλος Γιάννης Μπάκανος.

 

Μετά τις πολύωρες συνεδριάσεις του Συλλόγου των δασκάλων στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης βγαίναμε για ένα καφέ στα γύρω καφέ. Ε, και εκεί ο δάσκαλος Γιάννης Μπάκανος κατάφερνε να προσεγγίζει και να προτείνει λύσεις στα παιδαγωγικά και κοινωνικά ζητήματα μέσα από την ποίηση του Ελύτη.

 

Προσεύχομαι από τον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού να τον δεχτεί και να του χαρίζει ο Χριστός καλή ανάπαυση με την γλυκιά αναμονή της καλής ανάστασης!

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

3-4-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας