Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Γ. Κασαπίδης: Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με έργα και υποδομές για την αναβάθμιση όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου.

Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Καστοριάς – Δήμος Άργους Ορεστικού – Β’ ΦΑΣΗ» προϋπολογισμού: 5.175.000,00 € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, την Τετάρτη  26 Απριλίου 2023, στο Δημοτικό κατάστημα.

 

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

«Η Περιφερειακή Αρχή τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευση της για υλοποίηση έργων οδικών υποδομών, που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας με ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, στη μείωση του κόστους μεταφορών και στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας».

 

Με το έργο αυτό θα εκτελεσθούν εργασίες βελτίωσης της βατότητας σε 84 θέσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Άργους Ορεστικού, συνολικού μήκους 45,7 χλμ. και θα ωφεληθούν 88 κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρηματικές μονάδες.

 

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής, συντήρησης οδών, ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα, εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών και θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση έργων οδικών υποδομών με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου.

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφου η γεφυρα ειναι ασφαλης γιατι δεν την ανοιγετε??!!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ενώθηκαν οι Νεοδημοκράτες στα Σερβια και εβγαλαν αριστερό δήμαρχο ακόμα στη γέφυρα έμεινεσ εσυ;;;

Το Προφίλ μας