Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Η πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Σερβίων παρουσία του σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη (βίντεο – φωτογραφίες)

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 20:30 μ.μ. , στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων , είχαμε την πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Σερβίων με την εξαίρετη Ιστορική ταινία « Το τελευταίο σημείωμα ».

Το παρόν έδωσε ο σπουδαίος και διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης κ. Παντελής Βούλγαρης , η σεναριογράφος κ. Ιωάννα Καρυστιανή καθώς και ο δικός μας , Σερβιώτης την καταγωγή κ. Γιάννης Ιακωβίδης παραγωγός της σπουδαίας αυτής ταινίας.

Μια ταινία ιδιαίτερα τιμητική για την πόλη των Σερβίων , ο λόγος ότι ανάμεσα στους 200 εκτελεσθέντες έχουμε και δύο Σερβιώτες , τον Αϊβαζίδη Γεώργιο και τον Στάθη τον Γιάννη. Η εκτέλεση έγινε το πρωί της 1ης Μαΐου 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Αιωνία τους η μνήμη.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του κ. Παντελή Βούλγαρη , της κ. Ιωάννας Καρυστιανής, του κ. Γιάννη Ιακωβίδη αλλά και του Δημάρχου Σερβίων κ. Χρήστου Ελευθερίου καθώς και αποσπάσματα της ταινίας :

ΒΙΝΤΕΟ HD ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ , κ. ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗΣ , κ. ΓΙΑΝΝΗ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

  



πηγή:cerbiwnfrouros.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν απλά 200 εκτελεσμένοι. Ήταν 200 κομμουνιστές εκτελεσμένοι.

Φαντάζομαι στο τραπέζωμα θα αναπτύχθηκε η άποψη του Μπουκουβάλα, όπως την εξέφρασε ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο, "μόνο χρυσή αυγή και ΚΚΕ να μην ψηφίζετε και τα άλλα δεν μας νοιάζουν"

Ανώνυμος είπε...

αραία αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα

Ανώνυμος είπε...

Και σε λίγο η ανακοίνωση της υποψηφιότητας γιατί η εβδόμη τέχνη ενώνει …

Το Προφίλ μας