Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού ξεχώρισε στη Διεθνή Εκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Freskon 2023 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κορυφαίο διεθνές εμπορικό γεγονός Φρούτων και Λαχανικών, το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιστορικός Συνεταιρισμός, που εδρεύει στην περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, έδωσε δυναμικό «παρών» στην Freskon Expo, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και τα ποιοτικά του προϊόντα, για τα οποία είναι γνωστός όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό.


Αλλωστε, αυτός είναι και ο κυριότερος στόχος της Εκθεσης, όπως επίσης η ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών καθώς και η διεύρυνση συνεργασιών του κλάδου.

Μέσα από την Freskon, τα στελέχη του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, είχαν την ευκαιρία για Β2Β συναντήσεις με εγχώριους και ξένους διακινητές φρούτων, αντάλλαξαν απόψεις, παρακολούθησαν παράλληλες εκδηλώσεις και συμμετείχαν σε συνέδρια.


Μπαλάνης: «Εκεί που δίνουμε βάση είναι η ποιότητα»

Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Ευθύμιος Μπαλάνης, μίλησε στην κάμερα του Thes.gr για τον Συνεταιρισμό και τα προϊόντα του. «Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού είναι ένας συνεταιρισμός που έχει πάνω από 100 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε το 1917 ως αγροτικός σύλλογος και πλέον από το 1958 είναι σαν αγροτικός συνεταιρισμός.

Τα κυριότερα προϊόντα μας είναι τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, όπου οι παραγωγοί μας τα παράγουν στην περιοχή του Βελβεντού και κάποιες ποσότητες από μήλα» είπε αρχικά ενώ τόνισε πώς «Εκεί που δίνουμε βάση είναι η ποιότητα».

Δείτε αναλυτικά όλη τη δήλωσή του στο βίντεο

Λίγα λόγια για τον ΑΣΕΠΟΠ Βελεβεντού

Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, είναι ένας αγροτικός συνεταιρισμός που με την υφιστάμενη νομική μορφή εμφανίζεται από το 1958 ενώ ως συνεταιριστική μορφή υφίσταται από το 1917.

Με κύριο προϊόν το ροδάκινο. αποτελεί έναν υγιή συνεταιρισμό και έναν σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Αριθμεί περίπου 400 παραγωγούς ενεργά μέλη που καλλιεργούν σήμερα περίπου 6.500 στρέμματα.

Εχει καταφέρει να είναι γνωστός και εκτός των συνόρων, χάρη στα άριστα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζει.


Τα προϊόντα του βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιεί και σημαντικές εξαγωγές σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το ποσοστό εξαγωγών αγγίζει το 40% των συνολικών πωλήσεων.

Ο Συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος κατά ISO, HACCP και GLOBALGAP. Στον ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ εφαρμόζεται από το 2002 σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1 2.2.

Η σημασία της τόσο για τον παραγωγό, όσο και για τον καταναλωτή είναι κρίσιμη, καθώς διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, κάτι που αποτελεί κύριο μέλημα του συνεταιρισμού.

Velvita: Τα ροδάκινα που έχουν και σήμα και όνομα

Tα ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού τα εμπιστεύεστε χρόνια τώρα. Μπορείτε πλέον να τα ζητάτε μόνο με το όνομά τους, Velvita. Τα Velvita δεν είναι τυχαία από τα καλύτερα ροδάκινα στην Ευρώπη.

Οι καλλιεργητές του συνεταιρισμού φροντίζουν προσωπικά τα κτήματά τους εφαρμόζοντας σύγχρονες φιλικές στο περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας αλλά και σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης που διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των ροδάκινων Velvita.

Και το κυριότερο: Velvita είναι τα μόνα ροδάκινα Βελβεντού που συλλέγονται ώριμα και συσκευάζονται στο κτήμα με το χέρι. Ετσι, αποφεύγεται κάθε ενδιάμεση ταλαιπωρία για να φτάσουν στο τραπέζι σας, όπως ακριβώς κόπηκαν από το κλαδί. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας