Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Κοζάνης: Μνημόνια συνεργασίας με φορείς για την προώθηση και υπεράσπιση της ισότητας των φύλων

Μνημόνια συνεργασίας για την προώθηση και υπεράσπιση της ισότητας των φύλων υπέγραψαν ο δήμαρχος Κοζάνης,  Λάζαρος Μαλούτας και εκπρόσωποι τριών φορέων,  στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα.  

Συγκεκριμένα, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων:

·         Αθανάσιος Δραγατσίκας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

·         Αλέξανδρος Βουτυρής, πρόεδροςΣωματείου Εστίασης Κοζάνης «Ερμής» και

·         Βασιλική Βόντσα, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης

υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Κοζάνης, δεσμευόμενοι για την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης.

 

Η γραπτή επισφράγιση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε παρουσία της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Μελετών & προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Νούλας Τουμπουλίδου, του αντιδημάρχου  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, καθώς και στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης.

Κοινό σημείο αναφοράς και στα τρία μνημόνια συνεργασίας αποτελεί η ανάπτυξη ενός πλαισίου αμοιβαίας κατανόησης, ειλικρινούς διάθεσης συνεργασίας και γόνιμου διαλόγου, με στόχο την παραγωγή ολοκληρωμένων προτάσεων και στοχευμένων μέτρων για την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, αλλά και την από κοινού συμβολή στην υλοποίηση τους.

Στόχος η διοργάνωση πρωτοβουλιών, δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας ή άλλης μορφής ενεργειών σε συνεργασία με τους φορείς, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Σχέδιο Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κοζάνης.

Η συμφωνία των μερών να εργασθούν από κοινού για την επιτυχία των συμφωνουμένων δράσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων, ενσαρκώθηκε ήδη τις πρώτες δράσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή. Οι εν λόγω δράσεις θα αποτελέσουν το έναυσμα για αυτά που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στη μάχη ενάντια στη βία κατά των γυναικών, τη σεξουαλική παρενόχληση και την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κοκορευεται ο δήμαρχος για μεγάλα έργα, την στιγμή που έχει βουλιάξει το δήμο, σπαταλωντας τα λεφτά σε οχήματα, σε μια φτωχοποιημενη κοινωνία των Σερβίων, που μαστίζεται από ανεργία και φτώχεια. Ο δήμαρχος δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας, ζει την καθημερινότητα του με ένδεια ενδιαφέροντα και το μόνο που σκέφτεται είναι περνά το χρόνο του, μιλώντας για αερολογίες και όνειρα. Τα κρυστάλλινα μάτια του, βλέπουν πολύ μπροστά, όπως περιμένει με μεγάλη αγωνία την βαριά του ήττα στις δημοτικές εκλογές....

Το Προφίλ μας