Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Για το Θάνο Μικρούτσικο

Β. Π. Καραγιάννης

Ηταν ο μόνος ίσως υπουργός με άποψη για τον πολιτισμό την εποχή του εκπασοκισμού του τόπου. Αναπληρωτής αν και στην ουσία Υπουργός (επί Μελίνας Μερκούρη) εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή το Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πολεων.

Σ’ αυτό εντασσόταν με προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Υπουργείου και Δήμου  πόλεις  που ασχολούνταν με ένα αντικείμενο  τέχνης, γραμμάτων και πολιτισμού. Η Κοζάνη εντάχτηκε από τις πρώτες με το θέμα το βιβλίο και την ανάγνωση της, μεγίστης Βιβλιοθήκης της, ένεκεν. Συστήθηκε τον Ιούλιο του 1995 το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης και η Κοζάνη για λίγα χρόνια ιτισμό την εποχής του εκπασοκισμαξυ ΥπΠΠΟκαιΔημου Κοζναης  για τη συετσαση του Ινστιτυουτου Βιβλιου κια Αανσως για να μετεξελιχθήταν η Πόλη του Βιβλίου! Μέρες δόξας και λόξας.

Σε μια επίσκεψη του στη Βιβλιοθήκη υπέγραψε πάνω στο σιντί του, αλλά πρωτίστως υπέγραψε ανεξίτηλα στη σκέψη και στην καρδιά μας ο Θάνος Μικρούτσικος που σαν σήμερα λένε πως πέθανε, το 2019, αλλά όχι εντελώς, αφού μας υπάρχει πάντα παρότι «στενεύουν τα περάσματα κι οι φίλοι μας φαντάσματα...» κ.λπ. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας