Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Με Κοτσαμάνια και Μωμόγερους τα Χριστούγεννα στο Δήμο Εορδαίας

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μουσική, χορός, αλλά και Μωμογέρια θα πλημμυρίσουν αύριο Σάββατο την Πτολεμαΐδα, καθώς το παραδοσιακό ποντιακό δρώμενο "Κοτσαμάνια" παρουσιάζει το πρωί του Σαββάτου, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.

 

Παρόμοιο έθιμο, τους Μωμόγερους, αναβιώνει το απόγευμα της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων από τον Ποντιακό & Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου, στην Πλατεία της Κοινότητας Καρυοχωρίου.   

 

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας "ΝΙΦΑΔΑ τι Πτολεμαείδες;" για το τριήμερο των Χριστουγέννων έχει ως εξής:   

 

Σάββατο 24/12/2022

 

- Κάλαντα Χριστουγέννων ώρα 10.00 στους κεντρικούς δρόμους της Πτολεμαΐδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Εορδαίας "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

 

- Κάλαντα Χριστουγέννων στην Τοπική Κοινότητα Άρδασσας ώρα 9.00 από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας.   

 

- Παρουσίαση δρώμενου "Κοτσαμάνια" από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, από ώρα 10.00 από το προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης στους δρόμους της Πτολεμαΐδας.   

 

- "ΩΣΑΝΝΑ" Μουσική,  ύμνοι και τραγούδια Χριστουγέννων, παιχνίδια για παιδιά, Άη Βασίλης και κεράσματα από 11.00-13.30 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας "Ο Σωτήρας".

 

- Παράσταση "Dancing in a Christmas Wonderland" από τη Σχολή χορού DANCEROOTS Χριστίνας Χρυσάνθου, ώρα 12.30 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

 

Δευτέρα 26/12/22

 

"Μωμόγεροι", ποντιακό δρώμενο από τον Ποντιακό & Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου Ο "ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ", ώρα 18.00 στην Πλατεία Καρυοχωρίου. 

 

Τρίτη 27/12/22

 

- "Ευχηθείτε και κεραστείτε" στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), από ώρα 9.00-13.00 στην οδό Γαλιάνης 2 στην Πτολεμαΐδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας