Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση “1980 – 2010: «Μνήμες» της Κοζάνης μέσα από τον… «Χρόνο»”

Μια άκρως πετυχημένη εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στην Αίθουσα Τέχνης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση με τίτλο: “1980 – 2010: «Μνήμες» της Κοζάνης μέσα από τον… «Χρόνο»” ήταν αφιερωμένη στην πόλη της Κοζάνης και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμπλήρωσης 42 ετών κυκλοφορίας της εφημερίδας “Ο Χρόνος” και τα 10 χρόνια «ζωής» της ομάδας «Κοζάνη, Μνήμες».

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά οπτικοακουστικό υλικό από το προσωπικό αρχείο του αείμνηστου ιδρυτή της εφημερίδας Νίκου Κωσταρέλλα που αφορά την περιοχή μας το διάστημα 1980-2010 αλλά και παλιότερα.

Το υλικό κατηγοριοποιήθηκε (Πολιτική Αυτοδιοίκηση, Πολιτισμός, Αθλητισμός κ.α.) και παρουσιάστηκε από τους: Σωκράτη Μουτίδη, Γιάννη Κωσταρέλλα, Ματίνα Τσικριτζή – Μόμτσιου, Κώστα Καραμάρκο, Ιωάννα Κωσταρέλλα, Κώστα Τσιώρα και Φωτεινή Διάφα.

Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάστηκε και το μουσικό έργο του Κοζανίτη συνθέτη Χάρη Γκατζόφλια “Ετερόχρονος”, το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση. Το έργο παίχτηκε από το δεκαμελές μουσικό σύνολο της Music-Art-Νέο Ωδείο και τον ρόλο του αφηγητή είχε ο Μανώλης Χατζημανώλης. Την ορχήστρα διηύθυνε η Μαρία Καραγιάννη.

Οι διοργανωτές και οι ομιλητές της εκδήλωσης κατάφεραν να ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους, που γέμισαν ασφυκτικά την Αίθουσα Τέχνης, σε παλιότερες εποχές πιο ρομαντικές πιο αγνές και πιο αληθινές…





 https://efkozani.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας