Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού στην 44η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού έλαβε μέρος στην 44η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας που είχε διάρκεια 4 ημερών και πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες λυκείων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δ.Ε. Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και νέοι από όλη την Ευρώπη υπό την θεματική «(Ο) Άνεμος (της) αλλαγής – Νεανικές Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης: Ο δρόμος προς την βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη των κοινωνιών».

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού επελέγη να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων με τη μαθήτρια της Α’Λυκείου Αναστασία Μαλιούση και με υπεύθυνη καθηγήτρια και συνοδό την κ. Βιβή Μπουμπουρέκα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας προσομοιώνει

τις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου η λειτουργία της Συνδιάσκεψης πραγματοποιείται σε Επιτροπές και στην ολομέλεια. Κάθε επιτροπή ασχολείται με τη συζήτηση ενός επίκαιρου ευρωπαϊκού ζητήματος και την εύρεση λύσεων σε πρόβλημα που απασχολεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Τα μέλη της Επιτροπής καταλήγουν σε κάποιο ψήφισμα το οποίο στη συνέχεια τίθεται προς συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Οι εγκεκριμένες από την Ολομέλεια Προτάσεις, που καθίστανται πια Ψηφίσματα κοινοποιούνται από το ΕΚΝΕ σε φορείς άσκησης εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού συμμετείχε στην ομάδα ENVI I που διαπραγματευεται τις ΑΠΕ, την εγκατάσταση ανεμογεννητριων και πως πρέπει να κινηθεί η Ε. Ε ώστε να προστατέψει το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Η πρόταση της επιτροπής ENVI I που συμμετέχει το Γενικό Λύκειο Βελβεντού περασε με ψήφους 80 υπέρ, 23 κατά, και 5 αποχες/απουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας