Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης σχετικά με τον χάρτη τιμών ηλεκτρισμού της αγοράς επόμενης μέρας

Είναι γεγονός ότι η  κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιλογές κομμένες και ραμμένες
στα μέτρα των λίγων. Ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει σε επιλογές με το βλέμμα στις κάλπες, άλλες χώρες προχωρούν σε πολιτικές, που ανακουφίζουν ουσιαστικά τους πολίτες. Χθες η ισπανική κυβέρνηση, βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως είναι το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα και τα λαχανικά θα έχουν μηδενικό ΦΠΑ. Παράλληλα, μειώνει από το 10% στο 5% το ΦΠΑ στα μακαρόνια και τα μαγειρικά έλαια και συνεχίζει την επιδότηση των εισιτηρίων των τρένων.
Κι όλα αυτά στην Ισπανία με πληθωρισμό 6,6%, τον χαμηλότερο στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο. Ο σημερινός πίνακας της ΡΑΕ με τις τιμές ηλεκτρισμού της επόμενης ημέρας το επιβεβαιώνει. Για μια ακόμα φορά η χώρα μας είναι κατά πολύ ακριβότερη από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν 6 φορές πάνω από την Ισπανία, την Γερμανία και την Πορτογαλία. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τις επιδοτήσεις της κρατά τις τιμές χαμηλά όταν ουσιαστικά χρηματοδοτεί τα υπερκέρδη των παρόχων και των παραγωγών. Αυτό το οποίο δεν μας λέει η κυβέρνηση είναι ότι τα χρήματα αυτών των επιδοτήσεων είναι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων όποτε πρακτικά πληρώνουμε τις επιδοτήσεις από τους δικούς μας φόρους. Αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο για να είναι δυνατή η ενίσχυση των ΑΠΕ και μοιράζει τον περιορισμένο χώρο στους λίγους και ημέτερους. Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές, που θα ανακουφίζουν τους πιο ευάλωτους από τις συνέπειες της κρίσης και όχι επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων. Από την αρχή παρουσιάσαμε μία συνεκτική δέσμη μέτρων:

 - Κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος

 - Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

 - Μείωση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλη τη διάρκεια της κρίσης

- Αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας