Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον δύο εκ των «μνηστήρων» για τη ΛΑΡΚΟ, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση των δύο διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης της νικελοβιομηχανίας. Με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς σύμφωνα με τη νέα προθεσμία θα κατατεθούν έως τις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες στην κούρσα για τη διεκδίκηση της παραμένουν
«δυνατά» τόσο η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την AD Holdings, όσο και η ιρλανδική Commodity & Mining Insight.

Μάλιστα, από πηγές που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ερμηνεύεται ως θετικό «σήμα» το γεγονός ότι η τελευταία παράταση δόθηκε έπειτα από αίτημα της ιρλανδικής εταιρείας (στο οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι διεκδικητές), ώστε αυτή να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή που είναι απαραίτητη για να καταθέσει την προσφορά της.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, τα σχέδια της ιρλανδικής εταιρείας για τη ΛΑΡΚΟ δεν περιορίζονται μόνο σε σχέδια εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης παραγωγικής διαδικασίας, δηλαδή στην παραγωγή σιδηρονικελίου. Αντίθετα, υπό εξέταση από την Commodity & Mining Insight βρίσκεται και η επέκταση των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας, με την παραγωγή και ανοξείδωτου χάλυβα με «πρώτη ύλη» το υψηλής ποιότητας σιδηρονικέλιο που παράγει. Αντίθετα, φαίνεται να έχει ατονήσει το ενδιαφέρον της Mytilineos, αν και δεν έχει αποσυρθεί επίσημα από τον διαγωνισμό.

Πηγή: insider

Το είδαμε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας