Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

«παγκάκι φιλίας»

Της Λαζαρίτσας Σπυρίδου

 Η σκέψη από μόνη της ορίζει κουλτούρα  σεβαστική, τρυφερή.

 Εκπέμπει ζεστασιά, αλληλεγγύη. Να! πως να το πω, μυρίζει ζεστό ψωμάκι! μυρίζει μούστο!!!

 Ένα μικρό παγκάκι.

 Ένα μικρούτσικο αίτημα τεράστιας αγκαλιάς συναισθημάτων.

 Δάσκαλοι και μαθητές διδάσκουν τρόπο που δεν κατοχυρώνει ,δυστυχώς, νοοτροπία για εμάς τους μεγάλους, αλλά χαράζει  ευτυχώς, τη δική τους πορεία.

« Σε μια ρώγα από σταφύλι!»

  Έπεσαν εφτά σπουργίτες και τρωγόπιναν οι φίλοι!!!

  Εδώ…,  να μείνουμε.

 Στα εφτάχρονα παιδιά του 2ou Δημοτικού Σερβίων ,που προβληματίζονται και απλώνουν την αγκαλιά τους στη ζωή  χωρίς να την ονομάζουν πρόβλημα. Άλλωστε από πότε η αγάπη και η έγνοια είναι πρόβλημα? Όχι …είναι σεμνή και ταπεινή στάση ζωής που δεν εγκλωβίζεται στο εγώ . Έχει  θέληση και κουράγιο  για το εμείς.

 Εδώ…, να μείνουμε.

 Στους δασκάλους  των παιδιών που  τροφοδοτούν  τη σκέψη τους και το ψυχισμό τους για το «ευ ζην».

 Μπροστά στη μεγαλοψυχία, η όποια υλική προσφορά μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό και ως τέτοια να πορευτεί.

 Εδώ , να κάνουμε τη στάση μας.

 Σε αυτούς, που ο κόσμος τους! αξίζει το σεβασμό μας και το χειροκρότημά μας.

Για μας τους …άλλους, να! πως να το πω …θέλει πυγμή!  για να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

 Εύγε! σε αυτούς  τους δασκάλους που γαλουχούν τα παιδιά μας, με την ευχή οι μαθητές να συνεχίσουν να διδάσκουν όλους τους «μεγάλους».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την μια δωρεάν καρουζέλ που κανείς δεν ξέρει πόσο στοίχισε. Τώρα 30.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικα 3 ευρώ ανά δημότη! Ρε παιδιά εάν έχει τόσα λεφτά ο δήμος γιατί κάνει αιτήσεις και παίρνει επιχορηγήσεις και δάνεια; 1.200.000 πήρε το 2019 ολόκληρη φασαρια έγινε στο συμβούλιο!

Ανώνυμος είπε...

πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος ήθελε να διώξει βρεφονηπιακούς γιατί δεν είχε λεφτά ο δήμος!και τώρα μαθαίνουμε για 30.000 σε χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εν μέσω απίστευτων κρουσμάτων!!!

Ανώνυμος είπε...

αλώνιααααα αλώνιααααααα......

Ανώνυμος είπε...

30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓENNΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ 10.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ; 5.000 ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΜΕ 2.500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ;
ΘΕΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ. ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕΝΑ ΘΥΜΟΜΑΤΣΕ. ΑΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία στην χθεσινή συνεδρίαση δσ έχασε την ψυχραιμία της και προέβει σε ασυναρτησίες εναντίον της δημοτικής αρχής. Ονειρεύεται δημαρχία, για να σώσει τον τόπο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να... Ονειρευετ

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία είναι ΚΥΡΙΑ ακόμα και όταν φτάνετε εσεις στον πάτο. Αυτή πάλι στο λόγο της έχει ποιότητα και ας είναι οργισμένη. Α! και κάτι άλλο δεν ξέρω αν ονειρεύεται δημαρχία η ίδια αλλά είμαι σίγουρος ότι της αξίζει και μας αξίζει να είναι η επόμενη δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων Νίκου Μπουκουβάλα να απαξιώνουν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς την επαγγελματική υπόσταση και την προσωπικότητα δημοσιογράφων, επειδή θεωρούν ότι αδικούνται από ρεπορτάζ τους.

Οι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΙ χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν, αναφερόμενοι σε δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η αυτοανακήρυξή τους σε αξιολογητές των κριτηρίων με τα οποία οι ενώσεις συντακτών εγγράφουν συναδέλφους ως μέλη τους, μαρτυρούν εκτροχιασμό από τη συμπεριφορά που αναλογεί σε εκλεγμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

26 Μαρτίου 2021

Το Προφίλ μας