Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

15 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, για ενίσχυση της λειτουργίας της.

Οικονομική ενίσχυση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί έως της 31-12-2021 στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (αρ. 5481/25.11.21, τεύχος Β’).

 

Έπειτα από άμεση διεκδίκηση του Δήμου Εορδαίας με συνεχείς συναντήσεις, διαπραγματεύσεις και με παροχή αναλυτικών στοιχείων από πλευράς δημοτικής αρχής και διοίκησης της ΔΕΤΗΠ προς το Υπουργείο Ενέργειας, τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, εξασφαλίστηκαν 15 εκατομμύρια για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, μέχρι τη σύνδεση της με την υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V».

 

Με την εξασφάλιση της συγκεκριμένης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης, η δημοτική αρχή του Δήμου Εορδαίας αποδεικνύει ότι πρώτιστο μέλημα της είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή, σε κατοίκους και σε δημόσια κτίρια, θερμότητας χαμηλού κόστους και φιλικής προς το περιβάλλον.

Επίσης η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η απτή απόδειξη της δέσμευσης της δημοτικής αρχής, ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση της τιμής της θερμικής μονάδας της τηλεθέρμανσης και συνεπώς καμία αύξηση στους λογαριασμούς των καταναλωτών της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας