Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ο Δήμος Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών: "Λέμε ΟΧΙ στην έμφυλη βία"

«Λέξεις μαχαιριές», λέξεις που πονούν και στιγματίζουν , απειλές που στο τέλος γίνονται πράξη.

Λέξεις που οι γυναίκες ακούν συχνά είτε από τον σύντροφό τους είτε από το οικογενειακό ή και φιλικό τους περιβάλλον και τις κρατούν εγκλωβισμένες σε ένα τοξικό και κακοποιητικό περιβάλλον.

Το μήνυμά πρέπει να στείλουμε σήμερα είναι οι γυναίκες   να «ακούν» τις πράξεις και όχι τα λόγια, γιατί κάποιες  λέξεις γίνονται μαχαιριές. 

Αναγνωρίστε τα σημάδια πίσω από τις λέξεις και ζητήστε βοήθεια και στήριξη στις υφιστάμενες  δομές:

·         Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης 24610 29497

·         Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης (ΚΕΘΙ) 24610 49672

·         Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που λειτουργεί από τον Δήμο Κοζάνης προωθώντας την κοινωνική ισότητα και ευημερία όλων των ατόμων, συμμετείχε στις εξής δράσεις:


Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της βίας κατά των γυναικών που διοργανώνει το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης στην Πλατεία Νίκης. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της βίας κατά των γυναικών.

 

Επίσης, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η έμφυλη βία ως φαινόμενο στη σημερινή πραγματικότητα», που διοργάνωσε το τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και η Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. στις 23 Νοεμβρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας