Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κοζάνη: Ο ήλιος, ο αέρας ,τα υδροηλεκτρικά δεν ανήκουν στους ομίλους. Ανήκουν στο λαό (videos & photos)

Να ξανασηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη το Σάββατο το βράδυ αναφέρθηκε στο βάρος που σήκωσε  και δεν χρεοκόπησε η χώρα , φέρνοντας ως παράδειγμα την Τουρκία που βρίσκεται σε δεινή θέση. Βάλαμε την πατρίδα μπροστά και όχι το πολιτικό κόστος, είπε .”Χτυπηθήκαμε με πολλά συμφέροντα για αυτό και υπάρχει και μεγάλη λασπολογία. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν χρωστάει σε κανέναν” .

Πρώτο βήμα κατά τη γνώμη του είναι η μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατών στις 5 Δεκεμβρίου για να σηκώσουμε τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα .Να διατηρήσουμε την αυτονομία της προέδρου μας ” ζήτησε αναφερόμενος στην παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά και αναφερόμενος σε ένα κατάπτυστο δημοσίευμα για την ίδια.”

Αναρωτήθηκε αν στην πορεία της μετάβασης στην πράσινη οικονομία θα κερδίσουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών “Θα συνεχίσουμε σαν τη σημερινή κυβέρνηση που το ταμείο ανάκαμψης έγινε ταμείο παράκαμψης;’Εμείς οι σοσιαλιστές από τον Ανδρέα Παπανδρέου, θέλουμε να ορίζουμε την μοίρα μας, να επιτελέσουμε τον ιστορικό μας ρόλο”.

Όχι προνόμια για τους λίγους, θα θέσουμε κανόνες διαφάνειας με στόχο μια παράταξη πλειοψηφική .Μαζί θα την φτιάξουμε την παράταξη .Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ”. “Έχουμε ένα οραματικό κυβερνητικό πρόγραμμα για μια πολιτική και κοινωνική συμμαχία ,ένα νέο πράσινο συμβόλαιο.Το ΕΣΥ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γεννηματά, το ΑΣΕΠ , το οικογενειακό δίκαιο , την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο Καλλικράτης είναι μερικά από τα έργα που φέραμε ως παράταξη. Μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να εγγυηθεί ένα πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσημο, ένα συμβόλαιο τιμής με τον ελληνικό λαό”

“Με την πανδημία η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο.Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ δημιουργώντας δυο ταχύτητες στην υγεία, στην παιδεία , στην ανάπτυξη.” “Ζούμε τα αποτελέσματα μιας ενεργειακής κρίσης.” “Αν διπλασιάσεις τα τιμολόγια της ΔΕΗ , πάει καλά η μετοχή” είπε. Είμαστε στη δεύτερη θέση στην ενεργειακής φτώχεια της Ευρώπης.Αξία έχει ο νέος, πάει έξω και αξιοποιείται” Πρότεινε μια πράσινη δικαιοσύνη με δικαιώματα για όλους , απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, επένδυση στον άνθρωπο , ένας νέος πατριωτισμός που θα προβάλει την εικόνα του ελληνισμού και μια ισχυρή πολιτιστική παρουσία”

Για την Κοζάνη

“Εδώ είχαμε ανακοινώσει την μονάδα 5 και το πρόγραμμα Ήλιος .Αν είχε προχωρήσει θα είχαμε αυτονομία ενεργειακή , δυστυχώς δεν υπήρχε προετοιμασία για την πράσινη ανάπτυξη και την απολιγντιτοποίηση ούτε για το εργατικό δυναμικό .Η μετάβαση δεν μπορεί να γίνει χωρίς κοινωνικούς όρους δικαιοσύνης”

“Δεν  μας το επέτρεψαν λόγω του πολέμου που μας έκαναν και χάσαμε 15 χρόνια.Έχουμε  κρίση λόγω του ραγδαίου κόστους της ενέργειας αλλά και της απαξίωσης των δικών μας αποθεμάτων που θα έπρεπε να αξιοποιηθούν.Αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αλλάξει τον κλιματικό νόμο, αλλά δεν φτάνει .Χρειάζεται ενεργειακή δικαιοσύνη.Ο ήλιος, ο αέρας , η γεωθερμία, τα υδροηλεκτρικά μπορεί να είναι πηγές ΑΠΕ. Ο Μητσοτάκης εννοεί ότι θα δώσει άδειες σε λίγους και ισχυρούς”, σε αυτά όμως  μπορεί να συνδεθεί ο  καθένας , οι δήμοι,  ο αγρότης.”Θα μπορούσε η Κοζάνη να είναι πρωτοπόρος στην ενεργειακή δημοκρατία.Ο ήλιος , ο αέρας , τα υδροηλεκτρικά δεν ανήκουν  στους ομίλους.Ανήκουν στο λαό, για αυτό υπάρχουν και οι μάχες μεταξύ μας” πρόσθεσε .

“Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός, θέλουμε την παράταξή μας πλειοψηφούσα, και σας ζητώ να έρθετε στις κάλπες.Να πάρετε το μέλλον της παράταξης στα χέρια σας”

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας