Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Λέμε όχι στην υποχρεωτικότητα της rapid απολιγνιτοποίησης


Της Ουρανίας Στυλιάδου

Όπως έλεγε και η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «μια καρδιά δεν αρκεί μονάχα να την ακούς αλλά πρέπει και να την καταλαβαίνεις».

Αυτό ζητάμε από εσάς κ. Πρωθυπουργέ, την ενεργειακή καρδιά της χώρας όχι απλά να απαιτείτε να χτυπά προς όφελος όλων, αλλά να την καταλαβαίνετε και όχι να κάνετε τάχα μου ότι την καταλαβαίνετε.

Δεν το λέω εγώ, μα είναι οι πράξεις που το αποδεικνύουν ότι δεν καταλαβαίνετε και σε ορισμένες περιπτώσεις ότι ούτε καν ακούτε.

Η εξίσωση κ. Πρωθυπουργέ δεν βγαίνει όσους τύπους κι αν χρησιμοποιήσουμε, όσες αλχημείες κι αν κάνουμε. Μία λιγνιτοποίηση, μία εποχή  που κράτησε 71 χρόνια δεν εξισώνεται με μία εποχή απολιγνιτοποίησης των 3-5-10 ή 15 ετών. Οι απώλειες θα είναι τραγικές, τα νούμερα αμείλικτα.

Λέτε πως «υπάρχει μία απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων» αλλά τους εκφραστές αυτών των κατοίκων σήμερα τους φιμώσατε με χημικά.

Μία ακόμα απόδειξη ότι δεν καταλαβαίνετε.

Δεν πτοούμεθα κ. Πρωθυπουργέ, χειρότερο χημικό από τη δουλειά και τις συνθήκες των ορυχείων δεν υπάρχει. Χειρότερο χημικό από την ανεργία που σου τρώει τα σωθικά δεν υπάρχει. Χειρότερο χημικό από την εγκατάλειψη …

Έχουμε συνηθίσει πια να βλέπουμε ανθρώπους με κόκκινα μάτια. Όχι από τα χημικά αλλά από το κλάμα. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν επιχειρήσεις, που έμειναν χωρίς δουλειά, που δεν έχουν ψωμί να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Η απολιγνιτοποίηση δεν είναι κάποιου είδους τεστ για να γίνεται με rapid διαδικασίες.

Η Δυτική Μακεδονία είναι ακόμα ζωντανή κ. Πρωθυπουργέ κι εσείς επιλέγετε να την βάλετε σε καταστολή με λουκέτο στις μονάδες βάσης.

Η απολιγνιτοποίηση μπορεί να αποκτήσει «Ιστορικά χαρακτηριστικά» μόνον υπό Δίκαιες συνθήκες όπου ο χρόνος θα είναι σύμμαχος για την κοινωνία και όχι ο θεριστής με το δρεπάνι. Άλλο το rapid test κ. Πρωθυπουργέ και άλλο η rapid απολιγνιτοποίηση

«Μεγαλόπνοα σχέδια» και καταστολή δεν ταιριάζουν, εδώ που τα λέμε η καταστολή (με χημικά) δεν ταιριάζει με τίποτα και πουθενά ούτε καν … όταν η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας