Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Καβγάς, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, για τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου (σ.σ. κόστους 30.000 ευρώ!) -X. Ελευθερίου προς το συνδυασμό “Στάση Σερβίων”: “Ζείτε στο σκοτάδι σας, δεν κοιτάτε λίγο το φως που προσπαθεί να δώσει η Δημοτική Αρχή” – Ρ. Σπυρίδου: “Δήμαρχε αν θελετε, εσείς το άστρο του δέντρου να λάμπετε κατάφωτα κι εμείς τα λαμπιόνια. Αν θελετε στη μέση βάλτε και τον κ. Πρόεδρο να κάνει τη φάτνη. Επιτέλους να σοβαρευτούμε λίγο. Τα χωριά στο σκοτάδι; Λάμψτε εσείς” (Βίντεο)

από το Kozan.gr
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων όταν στη συζήτηση για την αναμόρφωση προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης (της παράταξης “Στάση Σερβίων”),  Μαίρη – Ελευθερία Χριστοδούλου ζήτησε να πληροφορηθεί τι ακριβώς αφορούσε η δαπάνη των 30.000 ευρώ, που υπήρχε στην αναμόρφωση κι είχε να κάνει με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Λαμβάνοντας το λόγο η Αντιδήμαρχος Αθηνά Γκαμπούρα διευκρίνισε πως δεν πρόκειται αποκλειστικά για τα “κλασικά” λαμπάκια αλλά και για διάφορες κατασκευές όπως π.χ. μεγάλη κορνίζα για να βγαίνουν φωτογραφίες οι δημότες κ.α.. Σε ό,τι αφορά την κατανομή των χρημάτων αυτών, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ποντίκης σημείωσε πως 5000 θα διατεθούν στο Λιβαδερό, 5000 στα Καμβούνια και τα υπόλοιπα 20.000 θα διατεθούν για τις ανάγκες του παλαιού Δήμου Σερβίων. Ο καβγάς εκδηλώθηκε όταν η κα. Χριστοδούλου εξέφρασε τις ενστάσεις της για την προαναφερόμενη κατανομή, ότι, δηλαδή, δεν είναι σωστή/δίκαιη κι ότι αντί για λαμπάκια θα μπορούσε για παράδειγμα να υπάρξει στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Σερβίων είχε υποσχεθεί πως θα το κάνει. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερβίων διευκρίνισε γιατί δε μπόρεσε μέχρι σήμερα να στηρίξει οικονομικά τον Εμπορικό Σύλλογο, παρά τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επιχειρηματολόγησε ότι για την περίοδο των Χριστουγέννων απαιτείται να γίνει κάτι για να ζωντανέψει ο Δήμος και ν’ ανέβει η ψυχολογία των Δημοτών. “Αυτό που μας λέτε εσείς – κα. Χριστοδούλου – είναι να μην ανάψουμε λαμπάκια, να είμαστε δηλαδή σα “Μεγάλη Παρασκευή”, μέρες Χριστουγέννων. Όχι δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω. Ζείτε στο σκοτάδι σας, δεν κοιτάτε λίγο το φως που προσπαθεί να δώσει η Δημοτική Αρχή. Κάναμε οικονομία και περίσσεψαν κάποια χρήματα και μπορούμε να το κάνουμε. Από ‘κει και πέρα και γεύματα θα κάνουμε και τους άπορους θα βοηθήσουμε”, ανέφερε, σε γενικές γραμμές ο Δήμαρχος Σερβίων.

Αυτή η φράση ότι “Ζείτε στο σκοτάδι” ενόχλησε έντονα την επικεφαλής της παράταξης “Στάση Σερβίων”, Ρίτσα Σπυρίδου, η οποία λαμβάνοντας το λόγο επισήμανε πως κανένας δεν έχει πρόβλημα με τη χαρά και το φως όμως η συζήτηση/ενστάσεις έγινε/αν για την κατανομή. “Κάνω μια εναλλακτική πρόταση να πάνε όλα τα χρήματα στη Νεράιδα να κάνουμε το φωτεινό χωριό,” ενώ λίγο αργότερα σε έντονο ύφος, απευθυνόμενη στο Δήμαρχο, του είπε: “Δήμαρχε αν θελετε,  εσείς το άστρο του δέντρου να λάμπετε κατάφωτα κι εμείς τα λαμπιόνια. Αν θελετε στη μέση βάλτε και τον κ. Πρόεδρο να κάνει τη φάτνη. Επιτέλους να σοβαρευτούμε λίγο. Τα χωριά στο σκοτάδι; Λάμψτε εσείς”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που σας παρουσιάζει το kozan.gr

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την μια δωρεάν καρουζέλ που κανείς δεν ξέρει πόσο στοίχισε. Τώρα 30.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικα 3 ευρώ ανά δημότη! Ρε παιδιά εάν έχει τόσα λεφτά ο δήμος γιατί κάνει αιτήσεις και παίρνει επιχορηγήσεις και δάνεια; 1.200.000 πήρε το 2019 ολόκληρη φασαρια έγινε στο συμβούλιο!

Ανώνυμος είπε...

30.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για να βγει ο κόσμος έξω την ώρα που τα κρούσματα είναι στα ύψη και κινδυνεύουμε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

30.000 τα λαμπάκια κι 6.500 ο ηλεκτρολόγος σύνολο 36.500

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια δεν έφτιαξαν μια επιτροπή ισότητας με πολλά δελτία τύπου μάλιστα; Τις καταγγελίες Σπυρίδου τις έχουν δει; Την καταγγελία της εσηεμ-θ την έχουν δει; Την καταγγελία των εργαζομένων την έχουν δει; Θα συνεχιστεί για πολύ αυτό το νταηλιδικο στυλακι της δημοτικής αρχης;

Ανώνυμος είπε...

και 500.000 διάκοσμο να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα, εμείς πάλι στην Κοζάνη και στην θεσσαλονίκη θα πηγαίνουμε για φωτογραφίες και για ψώνια. Εχουμε τάσεις φυγής απο την περιοχή, χρόνια τώρα, ειδικά οι νέοι.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κάθισε μέσα και μην ξεχάσεις να κλειδώσεις την πόρτα. Βούλωσε και την καμινάδα μήπως σου έρθει απο εκεί ο κορονοιός αντι του Αη Βασίλη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορείτε να χωνεψετε ότι ο Δήμαρχος τα είπε ξεκάθαρα και έχει απόλυτο δίκιο. Η Δημοτική αρχή ενδιαφέρεται να περάσει στις γιορτές ο κόσμος ευχάριστα και θα διοργανώνει την καλύτερη γιορταστικη ατμόσφαιρα. Κάντε λίγη υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

Όχι θα βγάζω φωτογραφίες χωρίς να φοράω μάσκα, θα χορεύω στην πλατεία χωρίς μάσκα και θα πάω στα μαγαζιά να κάνω χειραψία με τους καταστηματάρχες.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι οι άποροι δεν τρώνε μόνο τα Χριστούγεννα και δεν ντύνονται μόνο τα Χριστούγεννα.Ακομη δεν έγιναν τα πάρκα να βγουν έξω τα παιδιά όλο το καλοκαίρι να ξεσκασουν με όσα ζούμε τα λαμπάκια θα μας βγάλουν έξω . Να μπει το καρουζέλ και ότι υπάρχει και δείτε και παρακάτω. Σαφώς κάνετε έργο αλλά σε κάποια θέματα δεν συμφωνώ,το κεντρικό πάρκο έπρεπε ως την αριστερή είσοδο να κλειστεί με την περίφραξη τα παιδιά είναι πολλά εδώ στα Σέρβια . Κλείστε επιτέλους και εκείνα τα σκαλιά που κατεβαίνουν στο σχολείο θα σκοτωθεί κανένα μωράκι και βγάλτε εκείνα τα τάχα συντριβάνια . Γενικά έπρεπε όλο να γίνει ένα ισιωμα και στην πλευρά που ήταν ανυψωμένη να γίνει εκεί στην άκρη ένα ωραίο αναψυκτήριο έτσι θα χωρούσαν όλα τα παιδάκια γιατί με μια τσουλήθρα και δύο κούνιες ήμασταν και πριν . Κοιτάξτε παρακάτω

Ανώνυμος είπε...

Ρέ τι λαμπάκια μας χρειάζονται όταν ζούμε σε τέτοιους καιρούς;Η ψυχολογία του κόσμου με τα λαμπάκια θα βελτιωθεί;Πέρα από τα τυπικά όχι στις υπερβολές.30.000 ευρώ δώστε σε 30 άπορες οικογένειες και θα χειροκροτήσουμε όλοι.Αυτό που διάβασα για 6.500 ευρώ ο ηλεκτρολόγος αληθεύει;Μακάρι νά μή είναι αλήθεια γιατί τότε θα θέλετε κρέμασμα από τα πλατάνια της πλατείας.Αντε φτάνει πιά με τις μαλ@@@@ς σας.Ρε Ελευθερίου με ξένα χρήματα πολύ κουβαρδάς μας έγινες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το πράμα που ο δήμαρχος παίρνει τον λόγο όποτε γουστάρει μέχρι πότε θα συνεχιστεί; Ο δήμαρχος εισηγείται στην αρχή και τοποθετείται στο τέλος. Μόνο στο Κανταχάρ και στα Σέρβια γίνονται αυτά τα πράματα. Δεύτερον, ο δήμαρχος διέκοψε την Χριστοδούλου (όχι η Χριστοδούλου τον δήμαρχο), της πήρε τον λόγο αυτόκλητα και καπάκι ο πρόεδρας της κλείνει και το μικρόφωνο για να μην διακόψει τον δήμαρχο που την διέκοψε! Και δεν φτάνει αυτό, με κλειστό μικρόφωνο στη Χριστοδούλου, όλοι μιλάνε για την Χριστοδούλου και αναφέρονται σ'αυτήν κι αυτή έχει κλειστό μικρόφωνο και δεν της δίνεται λόγος επί προσωπικου για να απαντήσει η ίδια αν ήταν παρούσα ή όχι στη συνεδρίαση για την οποία μιλούσαν!!! Μιλάμε για muppet show. Δεν υπάρχουνε ρε οι τύποι.

Ανώνυμος είπε...

Τον ηλεκτρολόγο από που θα τον φέρετε, από τη NASA? Πόσο πληρώνεται την ώρα αυτός ο ηλεκτρολόγος, παίρνει και επίδομα διδακτορικού; Έχει κάνει και υφηγεσία; Λογικό, αν έρθει από το Χάρβαρντ πρέπει να του πληρώσεις και τα αεροπορικά. Το Καρουζέλ κόστισε 8.000 ευρώ; Δηλαδή πόσο την ήμερα? Καρουζέλ Ferrari θα ήταν αυτό φαίνεται, αλλά πάλι καλά, μάθαμε έναν χρόνο μετά πόσο κόστισε. Πόσα ήταν τα έσοδα? Πόσο μπηκε μέσα ο δήμος; Όλα στο φως κατά τα άλλα. Πολύ φως ρε παιδάκι μου, τυφλωθήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι έργο κάνουν φίλε; Όλα έτοιμα προγράμματα είναι που απλά τα εκτελούν. Μπορεί να κάνει και αλλιώς; Και τα πουλάει για δικά του κάνοντας την τρίχα τριχια. Αντιθέτως ΑΠΕΝΤΑΞΕ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΑΩΝΙΚΑ ΕΡΓΑ! Ο δήμος δεν είναι τα Σέρβια τα χωριά ερημώνουν και αυτό σημαίνει ότι ερημώνουν και τα Σέρβια. Ούτε ένα ευρώ από το εκατομμύριο για αγροτική οδοποιία στα χωριά! Και ήθελε να καταστρέφει και τα Καμβουνίων με την χωματερή αμιάντου! Αλλά εδώ ήθελε να πάρει ο δήμος ανοιχτές πισίνες! Εμ βέβαια από την τσέπη του βγάζει τα λεφτά; Οι άνθρωποι καμαρώνουν για βαμμένα κάγκελα αλλά δεν έχουν σχέδιο και έχουν παρατήσει τον πρωτογενή τομέα. Βασικά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΥΡΛΙΑΖΟΘΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. Ο τενεκές και η φασαρία που λεμε

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι από την επιστημονική ομάδα που έκανε τηνελετη αντιγραφή από το ίντερνετ!Που πήγε αυτή η ομάδα η επιστημονική ρε παιδιά;που πήγαν οι εισηγήσεις για την μεταλιγνιτικη εποχή; Τις έφαγε ο αμίαντος;

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε θα τους μαλώσει η επιτροπή ισότητας. Είναι κύριοι πολιτισμένοι και του πανεπιστημίου βλέπεις. Αρχοντικά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

η μοναδική και τελευταία φορά που βγήκαν απ τα Σέρβια ήταν όταν σπούδαζαν πριν 35 χρόνια. Δεν έχουν δει τίποτα άλλο από τον κόσμο εκεί έξω. Μέχρι τη Σαλονίκη έφτασαν. Πιο πέρα δεν πήγαν.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζω Σπυριδου γιατί είναι η μόνη που βάζει τον αρχοντα χα χα χα στην θέση του!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια και χειρότερα κάνουν εδώ και 2,5 χρόνια στη Σπυρίδου. Με την ίδια τακτική ,Με κακία. Χαρά στο κουράγιο και της μιας και της άλλης. Πάντως αντράκι η Σπυρίδου. Τους τα λέει όπως τους αξίζει. Ντρέπομαι για την συμπεριφορά τους.

Ανώνυμος είπε...

30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ 10.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ; 5.000 ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΜΕ 2.500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ;
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΟΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ακούγετε οτι θα παρουν λεφτα άτομα που δεν δικαιούνται αν συμβεί αυτό θα έχει πολύ δουλειά ο κ. Εισαγγελέας!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις καλή ψυχολογία;Πάρε λαμπάκια.
Θέλεις να ξεσκάσεις;Πάρε λαμπάκια.
Θέλεις να διασκεδάσεις;Πάρε λαμπάκια.
Θέλεις να εξαφανιστούν τα προβλήματά σου;Πάρε λαμπάκια.
Πού θα τα βρείτε;Στον Ελευθερίου, συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους έφυγε το παλιό και σάπιο που ζούσε στο σκοτάδι και ήρθε το νέο και φωτεινό με τα λαμπάκια....

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ξεφύγει τελείως.Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 άνθρωποι περίπου δηλ.την εβδομάδα χάνεται και ένα ελληνικό χωριό και η Δημοτική αρχή σκέφτεται τα λαμπάκια και εν μέσω κρουσμάτων λόγω πανδημίας τα θεωρεί ένα μέσον για να βγεί ο κόσμος έξω.Θέλω να κάνω μιά ερώτηση στον Δήμαρχο,αν είχαμε δικό μας άνθρωπο που έχασε την ζωή του λόγω της πανδημίας θα τοποθετούσαμε λαμπάκια στο σπίτι μας;Λίγο σεβασμό σ'αυτούς που καθημερινά χάνουν την ζωή τους.Πώς θάρθει το φώς σ'αυτές τις οικογένειες Ελευθερίου,με τα λαμπάκια και την κορνίζα για φώτο;Τρείς ταμπέλες με Χρόνια πολλά -Καλά Χριστούγεννα-Καλή Πρωτοχρονιά (Δήμος Σερβίων)για το τυπικό κομμάτι σε όλο τον Δήμο και είναι αρκετά.Επαναλαμβάνω,λίγο σεβασμό σ' αυτούς που χάνουν την ζωή τους και στις οικογένειές τους.Τα λαμπάκια Δήμαρχε δεν θα φέρουν την καλή ψυχολογία στον κόσμο αλλά μόνο αν σταματήσουν τα κρούσματα και βγούμε νικητές από την πανδημία.Το φώς και το σκοτάδι υπάρχουν στις ψυχές και στις καρδιές μας και όχι στα λαμπάκια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού(άκουσον-άκουσον)θέλει και κορνίζα για να βγαίνει φώτο ο κόσμος,ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΟΥ ΒΟΗΘΆ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ ; ΕΞΩ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ. ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΖΑΛΙΖΕΣΑΙ! https://diavgeia.gov.gr/f/dservion
ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ. ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΕ ΓΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ; ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ;

Το Προφίλ μας