Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

13 +1 λόγοι που η βάση του Κινήματος θα στηρίξει Παπανδρέου

Του Γιάννη Ραψομανίκη, thecaller.gr

Οι πολιτικές εξελίξεις στη Δημοκρατική Παράταξη, η επικείμενη εκλογική διαδικασία, αλλά κυρίως, η υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος, έχουν στρέψει ξανά τα βλέμματα της κοινωνίας πάνω στο ΠΑΣΟΚ.

Η υποψηφιότητα Παπανδρέου, δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς είναι η μοναδική υποψηφιότητα που κατάφερε να ταράξει τα «ήρεμα νερά» του… έντρομου πολιτικό – οικονομικού συστήματος.

Και αυτό διότι, εάν εκλεγεί ο πρώην πρωθυπουργός, μπαίνουν τέλος στα σενάρια οποιασδήποτε μετεκλογικής συνεργασίας με τη Συντηρητική Παράταξη. Σενάρια, που αποθαρρύνουν τους προοδευτικούς πολίτες, σοσιαλδημοκρατικής αντίληψης, να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής.

Την ίδια στιγμή όμως, η εκλογή του, θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στον κατακερματισμένο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς είναι ο μοναδικός από τους υποψηφίους, που μπορεί να επαναπατρίσει ένα μεγάλο μέρος της παλαιάς εκλογικής βάσης του Κινήματος και να δώσει στην παράταξη, ξανά, μια προοδευτική κυβερνητική προοπτική!

Εν συντομία, παραθέτω 13+1 λόγους για τους οποίους, ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης, θα στηρίξει, εκτιμώ, με συντριπτική πλειοψηφία τον Γιώργο Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές του Κινήματος:

  1. Διέσωσε τη χώρα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, που την οδήγησαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004 – 2009.
  2. Ανέλαβε μια τεράστια ιστορική ευθύνη, χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος.
  3. Έβαλε το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το κομματικό ή το προσωπικό του συμφέρον.
  4. Ανέδειξε σε διεθνές επίπεδο, τα κενά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τις “επιθέσεις” των αγορών, καθώς το 2010 η Ένωση δεν διέθετε κανένα μηχανισμό στήριξης των κρατών – μελών της.
  5. Προχώρησε (σε πολύ σύντομο και πυκνό πολιτικά διάστημα), σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που συνέβαλαν στην οικονομική εξυγίανση του δημοσίου τομέα, στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία.
  6. Επί της σύντομης κυβερνητικής του θητείας, νομοθετήθηκε η Διαύγεια, ένα σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και για την Αυτονομία του πολιτικού συστήματος.
  7. Προχώρησε στην αναμόρφωση του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας.

Με τη θεσμοθέτηση του Καλλικράτη, δημιούργησε μεγαλύτερους και ισχυρότερους δήμους, ενώ παράλληλα καθιέρωσε την Περιφέρεια ως τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

  1. Καθιέρωσε το Open Gov, μια αξιοκρατική διαδικασία για την επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
  2. Επί της δικής του θητείας, θεσμοθετήθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που έβαλε φραγμό στην ανεξέλεγκτη δαπάνη των φαρμάκων και των φαρμακευτικών προϊόντων.
  3. Συγκρούστηκε χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος με τα μεγάλα, παρασιτικά συμφέροντα.
  4. Ανετράπη με τρόπο, που άγγιζε τα όρια της συνταγματικής εκτροπής, όταν προσπάθησε να διενεργήσει δημοψήφισμα για να αποφάσιζε ο ελληνικός λαός εάν επιθυμούσε να παραμείνει η χώρα στη Νομισματική Ένωση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι στην … εκτροπή του 2011, ενεργό ρόλο, έπαιξαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (μάλιστα κάποιοι είναι και υποψήφιοι σήμερα), με απώτερο στόχο να σχηματιστεί η συγκυβέρνηση “σωτηρίας” (όχι της χώρας, αλλά του τραπεζικού συστήματος), η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

  1. Δικαιώθηκε πολιτικά, καθώς όλες οι κυβερνήσεις (Παπαδήμου, Σαμάρα – Βενιζέλου και Τσίπρα) που ακολούθησαν, ψήφισαν και εφάρμοσαν νέα μνημόνια, υπό τις υποδείξεις των εταίρων και των δανειστών. Και μάλιστα, πολύ περισσότερο σκληρά και αντιλαϊκά από το πρώτο.
  2. Είναι ο μοναδικός υποψήφιος, που ως Πρόεδρος, μπορεί να εγγυηθεί, πέρα από την ΕΝΌΤΗΤΑ της δημοκρατικής παράταξης, την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και τη ΔΙΕΎΡΥΝΣΗ τής.
  3. (και ίσως το πιο σημαντικό). Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος, όπου ως υποψήφιος Πρωθυπουργός, μπορεί να εγγυηθεί την Αυτονομία του πολιτικού συστήματος, από κάθε είδους ανεξέλεγκτα παρασιτικά επιχειρηματικά ή μιντιακά συμφέροντα.

Το έχει πράξει ξανά άλλωστε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οκ ρε οκαιρυκ το ξερουμε οτι εισαι βαθυ πασοκ!! φτανει ομως τσουρεκια μας τα εκανες!!..και δημοκρατη βαζω στοιχημα οτι θα το κοψεις!!!

Το Προφίλ μας