Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Ολική εκτροπή του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων -Βαριές αχαρακτήριστες εκφράσεις μεταξύ των συμβούλων -Εκμισθώνεται το τούρκικο σχολείο χωρίς να υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία


της Ιωάννας Παπαδημητρίου από το ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Ο πρόεδρος Νίκος Μπουκουβάλας στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων της Τετάρτης δήλωσε ότι είναι το μόνο δημοτικό συμβούλιο που λειτουργεί με τόση αυθαιρεσία. «Αυτά που ακούστηκαν είναι για χώρους που βασιλεύει η αναρχία και η πορνεία»

είπε αναφερόμενος στον τρόπο του προέδρου του Τριγωνικού κ. Γιώργου Παπαθανασίου.

«Είμαστε ένα βήμα πριν για να γίνουν ανεπιθύμητοι» απάντησε ο ίδιος στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος ανάφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο του είπε « Δεν πήρα για να κάνω π…..Εγώ δεν κάνω π……. σε……. ς στο δήμαρχο» . «Υπάρχουν κανονισμοί δημοτικού συμβουλίου , τα έκνομα, παράνομα είναι πέρα από οποιαδήποτε αστική συνθήκη» απάντησε οκ. Μπουκουβάλας.

Ο δήμαρχος Σερβίων κατέκρινε τον κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλο για φράσεις που εκλήφθηκαν ως απειλητικές, ενώ για μια ακόμα φορά ακούστηκαν πολλοί χαρακτηρισμοί μεταξύ των συμβούλων , γέλωτες, ειρωνείες , ασέβειες..

Λίγο πιο πριν ακούστηκαν επίσης βαριές εκφράσεις από την κα Κυριακή Κωνσταντινίδου όπως πάλι ανέφερε ο πρόεδρος «Άντε γ…..ρε μ…….» και στη συνέχεια εξήγησε ότι δεν εξύβριζε τον ίδιο, αλλά κάποιον άλλο που την παρενοχλούσε στο τηλέφωνο.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ψηφίστηκε η εκμίσθωση του Οθωμανικού Σχολείου για 20 χρόνια με 13 ψήφους υπέρ και 11 κατά για εκδηλώσεις , δράσεις και μεταπτυχιακά από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας .Όταν απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία , δηλαδή 14 σύμβουλοι σε ΄σύνολο 28 μαζί με τον πρόεδρο. Η απόφαση Δ.Σ. λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του όπως αναφέρει το άρθρο 192 του Κώδικα δήμων και κοινοτήτων. Μένει να δούμε αν τελικά μια τέτοια απόφαση προχωρήσει και πάρει τις ανάλογες εγκρίσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"τα έκνομα, παράνομα είναι πέρα από οποιαδήποτε αστική συνθήκη"

ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΕΙ!! ΑΑΧΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ

ΡΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΛΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Από τη μια ο Ελευθερίου μπροστά στον εισαγγελεα κάνει όπως ο λαγός στο γνωστό ανέκδοτο με το λιονταρι
Από την άλλη ο άρχοντας πετά κάτι ελληνικουρες που δεν έχουν νόημα
Από την άλλη αντιδήμαρχοι αφωνοι άλαλαι αναθέσεις χωρίς τελος
Και ακόμα να μου απαντήσει ο Κιτσαρας όταν τον ρώτησα τι υπόθεση ανέθεσε πέρσι σε δικηγόρο από την Θεσσαλονίκη με αμοιβή 4500 ευρω

Ανώνυμος είπε...

Πώς ξέφυγε στον πρόεδρο το άρθρο 192 του Κώδικα δήμων και κοινοτήτων; Τζούφια η απόφαση. "Η εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων και των Κοινοτήτων γίνεται με δημοπρασία. Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται. Αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο...Η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου". Έγινε καμιά δημοπρασία; Τουλάχιστον τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. τον διάβασε; Στην αρχή μέτρησε τον εαυτό του δύο φορές.

Το Προφίλ μας