Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Μόλις ένα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ για Καμβούνια και Λιβαδερό – Διαμαρτυρία των κατοίκων – “Ο Δήμος Σερβίων δεν τήρησε τη συμφωνία και οφείλει 19.000 ευρώ” αναφέρει η πλευρά των ΚΤΕΛ Κοζάνης – “Δεν υπάρχει υπογραφή σύμβασης” αναφέρουν πηγές της δημοτικής αρχής -Τι λέει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τρανοβάλτου (video)

Από το kozanimedia.gr

Την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Καμβουνίων και του Λιβαδερού προκαλεί η μείωση, σε ένα μόλις ανά εβδομάδα, των δρομολογίων των ΚΤΕΛ Κοζάνης προς τα χωριά των συγκεκριμένων περιοχών, με το σημαντικό αυτό ζήτημα να απασχολεί ήδη τις εκεί Τοπικές Κοινότητες.

Σύμφωνα με την πλευρά των ΚΤΕΛ Κοζάνης, ο Δήμος Σερβίων ουσιαστικά αθέτησε την προφορική συμφωνία που είχε κάνει ο δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Κοζάνης για την καταβολή ποσού της τάξης των 19.000 ευρώ, ως επιδότηση των συγκεκριμένων δρομολογίων προς τα χωριά των Καμβουνίων και το Λιβαδερό.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, “εμείς, καλή τη πίστει, πραγματοποιήσαμε όλο το χειμώνα και την άνοιξη τρία δρομολόγια την εβδομάδα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους εκεί κατοίκους, σε μια “άγονη γραμμή”, αλλά ουδέποτε λάβαμε χρήματα από το Δήμο, όπως δύναται να πράξει σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία, κάτι που συνέβη με άλλους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας”.

Από την πλευρά του Δήμου Σερβίων, πάντως, σημειώνουν πως “ουδέποτε έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, απλά υπήρξε μια προφορική συζήτηση”, υποστηρίζοντας πως ο Δήμος αδυνατεί να επιδοτήσει τα εν λόγω δρομολόγια, λόγω διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.

Δείτε τι ανέφερε στο Top Channel ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρανοβάλτου και πρώην δήμαρχος Καμβουνίων Αχιλλέας Ντοβόλης:

 


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντοβολης τι μιλαει? Ελευθεριου δεν στηριξε στις εκλογες?

Ανώνυμος είπε...

Κατακαημένα ορεινά χωριά δεν ξέρετε τι σας περιμένει ακόμα! Στο χέρι σας είναι να ξεσηκωθείτε και να ζητήσετε την αυτονομία σας απο το δήμο Σερβίων. Ειδάλως μαζί με την κατασκευή ΧΥΤΑΑ θα είναι και η οριτική ταφόπλακα των χωριών. Κλειστά κοινοτικά γραφεία χωρίς υπαλλήλους,ιατρεία χωρίς γιατρούς,χωρίς λεωφορεία των κτελ,χωρις χωρίς χωρίς και τα λοιπά,τι περιμένετε; Να βλέπετε επιλεκτικές δημοσιεύσεις φωτογραφιών στο Φ/Β του δημάρχου και των λοιπών συνεργατών του και να καθ'εβρίζουν τους πάντες; Πρόεδροι,τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του ορεινού όγκου,αποδειχθήκατε πολύ λίγοι και ανίκανοι να χειριστήτε τα πολλά και δύσκολα προβλήμματα τις περιοχής. Με λίγα λόγια είστε για τα πανηγύρια.....

ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ είπε...

Με αυτο θα ασχοληθει ο Δημαρχαρας??? Σημερα στην εκτακτη συνεδριαση του ΔΣ 21/07/2021 ειχε 3 θεματα.
Το ενα απο αυτα...Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση δικτύου υφιστάμενων αγροτικών οδών στη Δ.Ε. Σερβίων του Δήμου Σερβίων» το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

1) Ο Δημος ειναι μονο τα Σερβια???

2) Για ποιο λογο εντάσσεται ο δρομος που περνα μπροστα απο την πισινα στα Σερβια??? (ο ιδιοκτητης της πισινας ηταν υποψηφιος δημοτικος συμβουλος με τον Ελευθριου στις εκλογες) Τυχαιο δεν νομιζω...μηπως με το που γινει ο δρομος αυτοματως θα ανεβει και η αγοραστικη αξια της πισινας? Ειναι η πισινα που ηθελε ο Δημαρχος ο Δγμος να αγορασει 200.000€ για το "καλο των δημοτων"!!!

3) Γιατι οταν ρωτηθηκε απο δημοτικο συμβουλο εαν γνωριζει ποιους δρομους εντασσει στην οδοποιία η μελετητικη εταιρεια που ανελαβε το σχεδιο, ο Δημαρχος ειπε οτι δεν ρωτηθηκε καθολου??? Ειναι δυνατον να ξερει η καθε μελετητικη εταιρεια τι να ενταξει και τι οχι, εαν δεν της πουν? Δεν την κατευθυνουν? Παλι ψεμματα απο τον Δημαρχο και το παρεακι του!!!

4) Ερωτηση Αντιδημαρχου προς το σωμα..."ειναι δυνατον να καθομαστε και να συζηταμε εδω και 2 ωρες για αυτο το θεμα και απλα να μην το ψηφιζουμε μεσα σε δυο λεπτα"??? Πλακα μας κανετε η Δημοτικη Αρχη? Δλδ τι θελετε οτι κατεβαζετε ως θεμα να περνα εν λευκο? Χωρις ελεγχο? Δεν επρεπε να σας πει η αντιπολιτευση για ποιο λογο δεν βαλατε στο σχεδιο και περιοχες εκτος Σερβιων? Αφου μονο τα Σερβια σας ενδιαφερουν και τπτ άλλο!!!

5) Παρατηρηση Αντιδημαρχου προς την αντιπολιτευση…γιατι θελετε να περνατε προς τα εξω ότι υπαρχει διακριση μεταξυ Σερβιων και χωριων??? Ότι η μια πλευρα είναι τα Σερβια και η άλλη τα χωρια??? Μαλλον μας δουλευετε ολοι σας στην Δημοτικη Αρχη! Που δειξατε ενδιαφερον? Για το νερο στο Τριγωνικο, στον Πολυρραχο, στις Αυλες κτλ??? Αντι αυτου πηρατε τα κλειδια από τους προεδρους του Τριγωνικου και Αυλων από το αντλιοστασιο.

Συμπερασμα…καναμε το λαθος και σας βγλαλαμε με 17 ψηφους…αλλα δεν θα ξανα γινει ΤΟ ΛΑΘΟΣ!!! Κοντη γιορτη η Κυριακη των εκλογων!!!

Ανώνυμος είπε...

Είπε η δημοτική σύμβουλος πράγματι στο ΔΣ να σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός σε Σέρβια και χωριά; Με το σύνθημα "Σερβιώτης δήμαρχος" δεν βγήκαν; Με το σύνθημα "ψηφίζω Σέρβια" δεν βγήκαν; Ποιος προκάλεσε όλον αυτόν τον διχασμό; Ποιος θέτει σε κίνδυνο τον εμπορικό κόσμο των Σερβίων τώρα με ένα ΚΤΕΛ την εβδομάδα; Ποιος θα ψωνίζει απ τα Σέρβια; Οι Σερβιώτες που ψωνίζουν από την Κοζάνη; 19.000 ευρώ δεν τα βρήκατε κυρία μου, αλλά μισθούς για τους γραμματείς δημάρχου είχατε, όταν θέλατε (αλλά δεν τα καταφέρατε ελλείψει πλειοψηφίας) να τους διορίσετε. Και δεν ξέρουμε και αν πληρώνεται και η ομάδα του κ. Μπασιά. Δεν ενημερώσατε σχετικά, αν είναι αμισθί ή έμμισθοι για να ξέρουμε κι όλας. Κωλύεται λέει ο δήμαρχος εξαιτίας "διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας". Και στους άλλους γειτονικούς δήμους πως έγινε καλή μου κυρία; Πέρασαν δυο χρόνια για να ακούσουμε την φωνή σας στο ΔΣ και φωνασκείτε; Τώρα που ξαναβρήκατε την χαμένη σας λαλιά, υψώνετε και τον τόνο της φωνής σας μπας και καλύψετε το χαμένο έδαφος; Με το τούρκικο σχολειό τι θα κάνετε τώρα που η απόφαση του ΔΣ αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία; Για την εκμίσθωση ακινήτων απαιτείται η πλειοψηφία στο σύνολο του αριθμού των δημοτικών συμβούλων, όχι η πλειοψηφία επί των παρόντων. Εκεί η κείμενη νομοθεσία πάει περίπατο; Στις επόμενες εκλογές δεν τίθεται καν θέμα αν χάσετε. Το στοίχημα που βάζουν όλοι είναι αν καταφέρετε να συμπληρώσετε ψηφοδέλτιο.

Ανώνυμος είπε...

Ασ το ξανασκεφτούνε οι Σερβιώτες που εξαρτώντε οικονομικά και από τα χωριά όταν ψήφιζαν ντε και καλά Δήμαρχο από τα Σέρβια και όχι από χωριό .Ας το ξανασκεφτούνε οι καταστηματάρχες αλλά και το ΔΣ του ΚΤΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή λες ότι ο αντιδήμαρχος Καμβουνίων που είναι από το Λιβαδερό και ο αντιδήμαρχος υδραυλικός που είναι από το Τρανόβαλτο είναι ανύπαρκτοι; Χαχαχα έλα τώρα τέτοιοι αντιδημαρχαρες!

Ανώνυμος είπε...

Δεύτερη φορά ρωτάω τον Ελευθερίου,τί έκανε για να μη φύγει η Τράπεζα Πειραιώς;Ας ρωτούσε τουλάχιστον τον Στεργίου που τα κατάφερε να μείνει στο Βελβεντό.

Ανώνυμος είπε...

Ντοβόλη αφού σε απάντησε έτσι ο Ελευθερίου που στήριξες στις Εκλογές,γιατί δεν τον ρώτησες πότε θα έχουμε Δημοτική συγκοινωνία;Από την μιά λές πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα και από την άλλη δεν κάνεις την πρώτη αυτονόητη ερώτηση;Αυτόν τον Δήμαρχο στήριξες,να τον χαίρεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:02 έχει δίκαιο...Για να μας πει ο Δήμαρχος..Τι έκανε για???

Ανώνυμος είπε...

Χάσκοντες ΝΑΙ, όχι ανύπαρκτοι....

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερίου μία συνάντηση με τον φίλο σου τον Αδωνη και η Πειραιώς δεν θα έφευγε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου 11.02 έκανα τα πάντα για να μην φύγει το υποκατάστημα, παρεμβάσεις στο Υπουργείο, στην διοίκηση της Τράπεζας, αλλά η απόφαση ήταν οριστική. Κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Σέρβια. Καταλάβει εις λοιπόν ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα και μην λες, ότι δεν κάναμε προσπάθεια για να μείνει το υποκατάστημα. Στο βελβεντο μια θυρίδα μένει. Δεν λέει τίποτα αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ο Ελευθερίου; Σοβαρα τωρα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελευθερίου να απαντήσει,όχι εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο δήμαρχος!!!!Κάτι παραπάνω ξέρει αυτός....Μην τον κατηγορείτε άδικα,κρίμα....

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν κοινοποίησε τον κόσμο; Πως ο Στεργίου τα κατάφερε;

Ανώνυμος είπε...

Ας μας απαντήσει η τράπεζα ίσως ξέρει κάτι παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

όπως ο Κούλης έτσι και ο ελευθεριου. Δύο χρόνια δεν εχει πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αληθεια. Ο,τι πλησιεστερο προς την αληθεια εχει πει, ειναι μερικες μισες αληθειες. Ξεπερνά ήδη τον γιατρο

Το Προφίλ μας