Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Lockdown:«Καθαροί διάδρομοι» για λύκεια και εστίαση – Τα σενάρια για την επαναλειτουργία εστιατορία

Στη «διάνοιξη καθαρών διαδρόμων» για την ήπια μετάβαση στην κανονικότητα και το άνοιγμα ακόμη περισσότερων δραστηριοτήτων προχωρά η κυβέρνηση, διατηρώντας παράλληλα την ένταση στον αγώνα τιθάσευσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Από τον έλεγχο άλλωστε της πανδημίας και την αποσυμπίεση στους κρίσιμους δείκτες θα εξαρτηθούν τα επόμενα, εξίσου προσεκτικά βήματα που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη της σταδιακής επανεκκίνησης.

Οι διακηρυγμένες προθέσεις, συνοδεύονται από έναν διπλό στόχο ο οποίος με ευκρίνεια, δημοσίως και σε όλους τους τόνους έχει τεθεί – αξιοποίηση των νέων «όπλων» στην υγειονομική φαρέτρα για να να αποκατασταθεί - με στοχευμένες προσαρμογές στο υφιστάμενο πλαίσιο - η λειτουργία σε κλάδους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και σε συνδυασμό με την νέα συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες να περιχαρακωθεί η πορεία εξόδου από την υγειονομική κρίση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη υπενθύμισε τις μοναδικές εναλλακτικές:

«Εξαρτάται και από όλους εμάς, ποιον δρόμο με τη στάση μας θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε. Υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων για να πάμε όλοι ένα βήμα μπροστά και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων και με βάση τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας ή αυστηρότερα μέτρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας