Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης: Η λειτουργία των φαρμακείων το 3ημερο του Πάσχα – Ενημέρωση για τα δωρεάν self-test και τις βεβαιώσεις εμβολιασμού

Από το kozanilife.gr

Σύμφωνα με το νόμο τα φαρμακεία του Νομού Κοζάνης θα παραμείνουν κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα καθώς και την Τρίτη 4 Μαΐου (μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς) και το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Όσον αφορά τα δωρεάν self-test, η ειδική πλατφόρμα για τη διάθεσή τους θα είναι κλειστή από το Μεγάλο Σάββατο στις 8.00μμ έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 8.00πμ, καθώς και κάθε Σαββατοκύριακο, για να μη δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία των εφημερευόντων φαρμακείων. Επιπλέον ενημερώνουμε το κοινό ότι τα φαρμακεία αδυνατούν να διαθέσουν τα test κατά τις διανυκτερεύσεις. Προς διευκόλυνση όλων, οι πολίτες πρέπει να τα προμηθεύονται εγκαίρως κατά τις καθημερινές και εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

Τα πιστοποιητικά ή αλλιώς βεβαιώσεις εμβολιασμού δεν εκδίδονται από τα φαρμακεία. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού. Η εκτύπωση των ραντεβού μετά την ολοκλήρωση τους από την πλατφόρμα των εμβολιασμών δεν πιστοποιεί ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός.

Η λήψη της βεβαίωσης είναι προσωπική υπόθεση του κάθε πολίτη και απαιτεί τη χρήση των κωδικών TAXIS. Μπορεί να ληφθεί μόνο μέσα από την είσοδο του πολίτη στην ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr .Ο πολίτης πρέπει να εισέλθει στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr ή να επιλέξει στην αναζήτηση “ έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού”

Εκ του Φ.Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας