Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορούμενος την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αδάμο
Αδάμου, υπογραμμίζοντας ότι «η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θανόντος και στο φίλο κυπριακό λαό».

Η επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων, για την εκδημία του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Βάσου Λυσσαρίδη.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε μια επιφανής προσωπικότητα η οποία διακρίθηκε για την εντιμότητά, την καλλιέργεια και την ανθρωπιά του. Το όνομά του ταυτίστηκε με τους αγώνες της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία.

Πνεύμα ανήσυχο και προοδευτικό, ο Βάσος Λυσσαρίδης, στον ένα αιώνα της ζωής του, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Κύπρου. Ένας γνήσιος δημοκράτης, γνωστός για την ευθύτητα και την αφοσίωσή του στο καθήκον, υπηρέτησε με πίστη τη χώρα του και τον ελληνισμό.

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θανόντος και στο φίλο κυπριακό λαό.»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας