Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Covid 19 : Ένας ιός πολλά συναισθήματα….

Ο covid 19 είναι ένας ιός που μας έχει φέρει αντιμέτωπους με πολλά πρωτόγνωρα – για κάποιους – συναισθήματα όπως μοναξιά, το άγχος, ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη. Έχει επίσης δημιουργήσει καταστάσεις απομόνωσης γι’ αυτόν που νοσεί αλλά και γι’ αυτόν που δε νοσεί λόγω έλλειψης κοινωνικών επαφών.

Έτσι λοιπόν, με όλα αυτά τα καινούργια δεδομένα για τη χώρα μας, παρατηρούνται φαινόμενα εκφοβισμού ανθρώπων που νοσούν από άλλους πολίτες που τους θεωρούν υπαίτιους για την εξάπλωση του covid 19.

Έχουν παρατηρηθεί προσπάθειες  λεκτικού και ψυχολογικού εκφοβισμού όπως  ¨εσύ φταις που κόλλησα¨, ¨εσύ θα φταις άμα θα πάθει κάτι η οικογένειά μας¨, ¨θα σε καταγγείλω άμα κυκλοφορείς έξω¨ και άλλα τέτοιου είδους σχόλια.

Καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά δεν οδηγούν τη ζωή μας και την καθημερινότητά  μας σε κανένα θετικό συναίσθημα αλλά αντίθετα αναδεικνύουν όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα που αναφέραμε στην αρχή και τα κάνουν ακόμη πιο έντονα στους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τον ιό. Αυτό που εμείς έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε δίπλα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, να τους στηρίζουμε και όχι να τους απομονώνουμε πιο πολύ.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανένας άνθρωπος δεν επιδιώκει να ασθενήσει με τον Covid 19. Κανένας άνθρωπος δεν επιδιώκει τη μετάδοση του ιού στους άλλους. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Όλοι είμαστε εδώ για να ξεπεράσουμε αυτή την καινούργια και ταυτόχρονα δύσκολη κατάσταση ενωμένοι, χωρίς να αφήνουμε τους εαυτούς μας και την ανθρωπιά μας  να χαθούν.

Η κοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Σερβίων παραμένει δίπλα σ΄ όλους τους ανθρώπους και η Κοινωνική Λειτουργός στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε είναι η κ. Χατζημάρκου Νικητία,  στο τηλ.2464350000  Δευτ.-Παρ.  7:30-14:30μ.μ. 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ                             ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑ                                                  Κ.Υ.ΣΕΡΒΙΩΝ

                                                                                      ΠΑΣΧΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

                                                                           ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας