Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Από το BigBang στον Covid-19

του Ευάγγελου Καρλόπουλου

Οι μεγαλύτεροι εξ ημών θυμόμαστε τα ενοχλητικά «χιόνια» στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μας, όταν τη δεκαετία του 1970 ανεβοκατεβαίναμε στις ταράτσες προσπαθώντας να γυρίζουμε τις κεραίες στη σωστή θέση.

Προφανώς, ουδόλως φανταζόμασταν τότε ότι τα «χιόνια» που βλέπαμε στην τηλεόραση και φέρουν σήμερα τον βαρύγδουπο χαρακτηρισμό «Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου»,ήταν και είναι ο απόηχος της Μεγάλης Έκρηξης,

γνωστής και ως BigBang, που φέρεται ως η απαρχή της Δημιουργίας.

Τα πάντα λοιπόν ξεκίνησαν πριν από περίπου 14 δις εκατομμύρια χρόνια όταν ένα σωματίδιο απείρως θερμό και  πυκνό, άρχισε να διαστέλλεται με ταχύτητα πολλαπλάσια του φωτός, δημιουργώντας το Χρόνο και το Χώρο. Δημιουργώντας το ορατό μας Σύμπαν.

Περίπου έναχιλιοστό του δευτερολέπτου μετά τη ΜεγάληΈκρηξηξεκίνησεη Μάχη των Μαχών μεταξύ ύλης και αντιύλης, η οποία διήρκησε ελάχιστα, αλλά ήταν καθοριστική για το μέλλον μας. Αν επικρατούσε η αντιύλη, το Σύμπαν θα ήταν σήμερα καθαρή Ενέργεια. Δεν θα υπήρχαν τα άστρα και οι γαλαξίες, η Γη και η Σελήνη, οι άνθρωποι και οι Θεοί. Δεν θα υπήρχαν βέβαια οκορωνοϊόςή ο καρκίνος. Αυτό είναι το τίμημα της ύπαρξής μας.

Πριν από 4 δις εκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε η Γη μας, αρχικά τελείως αφιλόξενη γιακάθε μορφή Ζωής. Με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζονται οι πρώτοι οργανισμοί.Εξελίσσονται αλλάαφανίζονται μαζικά και χωρίς έλεος. Προσπαθούν ξανά,δημιουργούν πρωτόκολλα επιβίωσης αλλάαφανίζονται και πάλι σε μιαακατάληπτη διαδικασίαεξέλιξης από την οποία απουσίαζε παντελώςο σεβασμός απέναντι στηΖωή.  Με τα ανθρώπινα τουλάχιστον δεδομένα.

Πολύ αργότερα,σχεδόν700 χιλιάδες χρόνιαπριν από σήμερα, τα πάντα φαίνεται να αλλάζουν. Κάπου στην Αφρική, μια οικογένειαπρωτανθρώπων συλλέγει αμέριμνη καρπούς. Ξαφνικά,εκρήγνυται το κοντινό ηφαίστειο και η ομάδα τρέχει πανικόβλητη να σωθεί.

Το κυρίαρχο αρσενικό απομακρύνθηκε γρήγορα από τη ζώνη κινδύνου.ΤοDNAτου έδωσε  «εντολή» να σώσει τον εαυτό του. Όμως, το θηλυκό και τα δύο παιδιάδεν μπορούν να ακολουθήσουν. Τα αποτυπώματα του αρσενικού πάνω στην τέφρα δείχνουν ότι γύρισε πίσω, απομακρύνθηκε ξανά, αλλά τελικά επέστρεψε.Πήρεστην πλάτη του το θηλυκό και τα δύο παιδιά τους, προσπάθησενατους σώσει, αλλά βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τη λάβα.

Εκείνη τη στιγμή, αντήχησεηΗΘΙΚΗ στοαπέραντοαλλάΑΝΗΘΙΚΟ Σύμπαν.Η ύλη, σε έναν μικρό γαλάζιο πλανήτηαπέκτησε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Η εκούσια θυσίατου πρωτανθρώπουμάλλον «τρόμαξε» τους άτηκτουςΘεούς.Χιλιάδες χρόνια μετά,θα τον μιμηθούν...!

Τα χρόνια περνούν,ο Πρωτάνθρωποςσηκώθηκε όρθιος.Τροφοσυλλέκτης στην αρχή, μαθαίνει σταδιακά να καλλιεργεί τη γη και να εκτρέφειζώα. Αντιμετωπίζεισεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς,ξηρασίες, παγετώνεςκαιπανδημίες. Πληρώνει βαρύ τίμημα αλλά σταδιακά, γίνεται σοφός. Αποδίδει τιμή στους νεκρούς. Δημιουργεί γράμματα και αριθμούς. Δίνει συναίσθημα στην ύλη και την μετατρέπει σε τέχνη. Κατανοεί ότι είναι εφήμερος και τραγικά ευάλωτος αλλά, τολμά να αναμετρηθεί με την Αιωνιότητα.

Αναζητά σκοπό στην ύπαρξή του. Στην πορεία του προς το άγνωστο δημιουργείχιλιάδες Θεούς.Αλήθεια, που να βρίσκονται  οΡάκαι ο Οσιρις, οΑχούραΜάζντα, ο Μίθρας, ο Οντίν, ο Μάρντουκαλλά και ο πάλαι ποτέκυρίαρχος του τόπου μαςΔίας;Πανίσχυροι Θεοί κάποτε, παραμένουν σήμερα ιστορικές αν όχι γραφικές αναμνήσεις.

Σήμερα, εν έτη 2021 και με την πανδημία του κορωνοιού να στραγγαλίζει την υφήλιο,η παγκόσμια Θρησκευτικότητα εκφράζεται μέσα από 3500 διαφορετικές θρησκείες και δόγματα, ενώ περίπου 1,5 δις εκατομμύρια συνάνθρωποι μας δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές.

Όμως, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Καμία Θρησκεία δεν ήταν «θωρακισμένη» απέναντί του.Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βουδιστές, άθεοι η αγνωστικιστές, παραμένουμε εξίσου ευάλωτοι.

Με κάθε σεβασμό στις θρησκευτικές ευαισθησίες τωνσυμπολιτών μας, οφείλουμε να κατανοήσουμεότι η Μάχηαπέναντι στονκορωνοϊόδεν δίνεται πλέον  στους χώρους λατρείαςαλλά στα Κέντρα Έρευνας, στα Εργαστήριακαι στα Πανεπιστήμια.Μεξεκάθαρουςόρους Ορθολογισμού.

Ακόμη και η πλέον σκληροπυρηνική Θρησκεία αυτή των Ορθόδοξων Εβραίων, κάτω από την πίεση τουκορωνοϊού διακήρυξε ότι η προστασία της Ζωής είναι η υπέρτατη υποχρέωση απέναντι στον Θεό. Ερμηνεύοντας με ανανεωτικήματιά την Τορά και αναστέλλονταςλατρευτικές πρακτικές 3000 ετών.

Σε είκοσι χρόνια από σήμερα, οι ανά τη Γησημερινοί 16άρηδες και αυριανοί ενεργοί πολίτες ή κυβερνήτες, θα ανατρέψουν τα πάντα.Θα αμφισβητήσουνΘρησκείες καιθα απογειώσουν τον Ορθολογισμό.

Σύμφωνα με την τοπική μας παράδοση, ο Όσιος Νικάνορας έσωσε την πόλη της Κοζάνης από τη φονική γρίπη του 1918. Οι τότε 16άρηδες ανδρώθηκαν και πορεύτηκαν με συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες και αντιλήψεις.Απολύτως σεβαστές.

Τα σημερινά 16χροναθα μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι τον κορωνοϊό τον αναχαίτισαν η AstraZeneca και ηPfizer. Τον «συνέτριψαν»επιστήμονες, εγγόνιατου ταπεινού Πρωτανθρώπου, απογειώνοντας τη Λογική,αντιπαλεύονταςΘεούς και Δαίμονες.

Τα πάντα θα αλλάξουν,  πιο γρήγορα και περισσότερο ανατρεπτικά από ότι φανταζόμαστε.

Ευάγγελος Καρλόπουλος

Χημικός Μηχανικός

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας