Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Αντίθετος ο δήμος Εορδαίας σε αιολικό σταθμό 28 MW στην θέση Μαγούλα της Βλάστης-Μαυρικίου

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Αρνητική ήταν η εισήγηση του δήμου Εορδαίας για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού σταθμού 28 MW στην θέση Μαγούλα  μεταξύ Βλάστης-Μαυρικίου. «Στην καταιγίδα των αιτήσεων δεν μπορούμε να γνωμοδοτήσουμε θετικά , όχι γιατί

είμαστε αρνητικοί για να αποκτήσει η χώρα πράσινο αποτύπωμα, αλλά για τί η προσπάθεια αυτή γίνεται χωρίς σχεδιασμό. Η πολιτεία δεν έχει σχέδιο, μια νομοθετική παρέμβαση για περιοχές που θα αναπτυχθούν τέτοιες δραστηριότητες. Κάθε δήμαρχος δέχεται επισκέψεις και τηλέφωνα από ανθρώπους για ΑΠΕ. Ξαφνικά μας αγάπησαν». Αρκετές ήταν οι παρατήρησες της υπηρεσίας και αρνητικοί οι πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων Βλάστης-Μουρικίου.

Ο κ. Κοκκινίδης μίλησε για μια κατάσταση Φαρ Ουέστ που όλοι ζητάνε τα βουνά και τα λαγκάδια. Οι μελέτες δεν είναι προσεγμένες, θέλουμε μια γεωτεχνική μελέτη εγκεκριμένη από το δήμο για να υπάρχουν εδάφη και για αγρότες και για γεωργούς. «Άνοιξε η όρεξη στους πράσινους επενδυτές» σημείωσε η κα Χόλπμα, «20 δις θα πάρουν οι επενδυτές της πράσινης ανάπτυξης από το ταμείο ανάκαμψης. Μας αγάπησαν γιατί θα χρησιμοποιήσουν τα δίκτυα της ΔΕΗ. Όσο υπάρχει το κέρδος δεν μπορεί να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον ούτε φτηνή ενέργεια.»

Πρόκειται για πέντε ανεμογεννήτριες. Ο κ. Φουρκιώτης πρόσθεσε ότι οι ίδιοι θα ζητήσουν και άλλες ανεμογεννήτριες σε επόμενη αίτηση και θα πιάσουν ολόκληρο το όρος του Μουρικίου μέχρι την Κλεισούρα. «Τι θα καλλιεργήσουν οι νέοι αγρότες; Σε ποια κτήματα θα πάνε;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

 

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας