Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: Επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

To θέμα της δημιουργίας «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ)» στο ορυχείο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι συζητήθηκε, με αρκετές εντάσεις, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων (Βίντεο)


από το kozan.gr

To θέμα της δημιουργίας «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ)» στο ορυχείο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι συζητήθηκε, με αρκετές εντάσεις, στην χθεσινή (13/1) συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων. Δεν πάρθηκε κάποια απόφαση ωστόσο ήταν μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για τις θέσεις της κάθε παράταξης στο συγκεκριμένο ζήτημα, που, ως φαίνεται, θα μας απασχολήσει

λίαν προσεχώς.

Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, που σας παρουσιάζει το kozan.gr

Χ. Ελευθερίου: “Σιγή ιχθύος, μέχρι να μας πει το Υπουργείο τι θα κάνει και που θα το κάνει. Το ζήτημα είναι εμείς να βάλουμε τους όρους. Αυτό που θα κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Το καλό για εμάς είναι να φύγει. Πριν όμως καταλάβουμε αν είναι καλό ή όχι, να μην το διώξουμε. Ο Δήμαρχος δεν έχει πει ποτέ το ναι αλλά και ποτέ το όχι. “

 

 

Β. Κωνσταντόπουλος: “Κοντεύω να χάσω το μπούσουλα με τον Δήμαρχο. Μας είπε ότι εγώ δεν είπα ούτε ναι ή όχι. Εμείς ξέρουμε ότι το πρότεινε στην ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας ως ένα από τα κυρίαρχα έργα για την ανάπτυξη του δήμου αλλά το πρότεινε και στον πρώην Υπουργό Ενέργειας τον Κ. Χατζηδάκη. Πήρε πρωτοβουλίες χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς ως παράταξη έχουμε τοποθετηθεί, διαχρονικά, δε μπορεί να γίνει χώρος ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ γιατί έχει αποκατασταθεί ο χώρος και η ανάπτυξη στην περιοχή θα πρέπει να στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα και στα μάρμαρα. Παρόλα αυτά πρέπει να ενημερωθεί και να εκφραστεί η τοπική κοινωνία”.

 

. Ρ. Σπυρίδου: “O αμίαντος είναι τοξικό απόβλητο. Τις “πόρτες”, γι’ αυτό το θέμα. τόσο στο κέντρο όσο και στην Περιφέρεια τις άνοιξε ο Χρήστος Ελευθερίου. Η παράταξη μας λέει “ΟΧΙ” είτε έχουμε μελέτες είτε όχι. Γιατί εμάς το όραμά μας δεν τελειώνει σε 20 θέσεις εργασίας που “σκόρπισαν” το θάνατο σε προηγούμενα χρόνια και ήμουν μάχιμη τότε”.

 

Ν. Γεωργακόπουλος: “Όχι στη δημιουργία «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ)» στο ορυχείο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι. Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας, το περιβάλλον, για τα κέρδη των μεγάλων περιβαλλοντικών ομίλων”

.

18 σχόλια:

 1. Ανώνυμος14/1/21 13:16

  Του Ελευθερίου αυτά τα "θα δούμε και αν είναι καλό να το πάρουμε και δεν παίρνω θέση τώρα αλλά να δούμε τι θα μας δώσουν" τα έλεγε και ο Κοσματόπουλος για τον Σώρρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/1/21 18:32

  Δύο σύμβουλοι είπαν ότι άκουσαν οι ίδιοι τον Ελευθερίου να προτείνει χυτά αμιαντου. Ο ένας είπε ότι ο Ελευθερίου είπε να γυρίσει ο αμίαντος εκεί που γεννήθηκε ο Κωνσταντόπουλος είπε ότι είναι γραμμένο σε επίσημο κείμενο της πεδ. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ επέμενε ότι αυτά δεν συνέβηκαν ποτέ και μάλιστα τους ειρωνευόταν ότι τα διάβασαν σε σάιτ. Σε έναν σύμβουλο που είπε ότι μεταφέρει κάτι που δεν είναι αλήθεια.
  Το βρίσκεις με ελάχιστο ψαξισμο. Ξεκινάει ως εξής: Κείμενο της ΠΕΔ επίσημο: Το παρόν κείμενο αποτελεί την κοινή συνισταμένη των θέσεων και των προτάσεων που κατέθεσαν οι Δήμοι και επεξεργάστηκε στη συνέχεια η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, στην κατεύθυνση μιας δίκαιης και ομαλής μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή. Η διαμόρφωση ενός ενιαίου κειμένου που να εκφράζει συνολικά την Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας, υπήρξε ομόφωνη απόφαση Ειδικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΔΜ, το οποίο συγκλήθηκε στις 21/2/2020 με αποκλειστικό θέμα την αντιμετώπιση της επικείμενης απολιγνιτοποίησης.....και μετά: Επιπλέον κρίνουμε αναγκαία τη δημουργία Χ.Υ.Τ. Αμιάντου στις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΑΒΕ. Όλα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του περιβάλλοντος, αποκατάστασης και επανάχρησης εδαφών καθώς και ανάταξης του υδάτινου δυναμικού με αποκατάσταση των υπόγειων υδροφορέων.
  ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑΜ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΘΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΑΒΕ

  ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΙΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΙΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ; Πώς μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνης
  Χρήστο Ποντικη επειδή σε ξέρω χρόνια θα σου πω ότι ο Κυριακίδης που έτρεχε και υπερασπιζόταν τον γιατρό δεν βγήκε ούτε σύμβουλος. Ο γιατρός έλεγε και γελάγαμε. Τώρα ο Ελευθερίου πάει να μας διαλύσει και δεν γελαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος14/1/21 19:02

  Χίλιες φορές Κοσματόπουλο νάχαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος14/1/21 20:30

  ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΞΑΓΡΥΠΝΗΣΑΜΕ ΑΓΩΝΙΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΑΝΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΕΝΑ [Χ....Ο] ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος14/1/21 23:34

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΜΒΟΥΝΊΩΝ,ΕΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΑΤΕ ΟΡΘΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΎΣ.
  ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/1/21 00:06

   ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ 23,34. ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ ΑΥΤΑ;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/21 08:03

   ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ . ΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ; Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/1/21 08:52

   ο αριστερός δήμαρχος 3 Α;;;
   βρήκα 3 λέξεις από Α
   αμίαντος, αδαής, άξεστος,
   και ο ευαίσθητος σε θέματα περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αριστερός πρόεδρος που είπε ότι η εφημερίδα που δημοσίευσε το άρθρο είναι ΑΝΤΙΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ; Και η Παναγία Ζιδανίου είναι Παναγία Ζιδανίου πρώην Σερβίων;
   ΔΩΣΤΕ ΓΕΛΙΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος15/1/21 08:43

  Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία μας και το περιβάλλον, όλοι μα όλοι στο Δ.Σ.θάπρεπε νάχουν ένα στόμα,μια φωνή και μία απόφαση.Το δικό μου συμπέρασμα μετά από αυτά που είδα και άκουσα είναι ότι όλοι οι άλλοι λένε όχι καο ο Ελευθερίου το θέμα το άφησε ανοιχτό για ναι ή όχι σε περιφερειακό και κυβερνητικό επίπεδο χωρίς να αποφασίσει το Δ.Σ.και χωρίς να ακούσει τον κόσμο.Αν θέλετε την γνώμη μου θα πώ ότι αυτός ο άνθρωπος κακώς πολύ κακώς για τον τόπο μας είναι Δήμαρχος.
  Προσπάθησα έτσι απλά να πώ την γνώμη μου και αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος15/1/21 10:49

  Αγαπητέ 8,52 τι είναι ο πρόεδρος αριστερός;;;;


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος15/1/21 12:38


  Ανώνυμος - 14 Ιανουαρίου, 2021 at 19:47

  Γελάω από την αρχή μέχρι το τέλος. Να είστε καλά όλοι στα Σέρβια.
  Απάντηση

  Ανώνυμος - 15 Ιανουαρίου, 2021 at 07:54

  Ο γιατρος δημιουργησε παραδοση και οι σερβιωτες αγαπαμε τις παραδοσεις. Κάθε δημαρχος τωρα θα συναγωνοζεται τον προηγουμενο σε σουρδαμαρα που λετε και εσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος15/1/21 13:47

  Προσωπικά μ'άρεσε αυτό που είπε η Κα Σπυρίδου,ότι δηλ.θα κρύβεστε σαν τα ποντίκια και απευθυνόμενη στον Ποντίκη που κάτι έλεγε,του είπε:εσύ δεν κρύβεσαι.
  Πολύ μ'άρεσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος15/1/21 13:50

  Με ποιά λογική σήμερα με -5 βαθμούς και δρόμοι σκέτο τζάμι λειτούργισαν τα σχολεία στα ορεινά χωριά του δήμου σερβίων οταν άλλοι δήμοι όπως κοζάνη κ.λ.π τα είχαν κλειστά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/1/21 20:28

   Αυτή η λογική έχει όνομα.. Ελευθερίου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/21 21:42

   2 μήνες κλειστά τα σχολεία, αλλά δεν γινόταν να χάσουν την ζωγραφική τα νηπιαγωγεία και την ορθογραφία τα δημοτικά για 1-2 επιπλέον μέρες λόγο παγετού.

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος15/1/21 15:08

  Ο ΧΏΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΜΑΒΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΡΩΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑΜ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΜΑΒΕ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ. ΑΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙΚΙ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ. ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος15/1/21 16:54

  Ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπή για την χωματερή αμιάντου. Στηρίζει το φιλαράκι του Άδωνι τον Ελευθερίου και τον κασαπιδη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος15/1/21 20:44

  Αυτή η πονόψυχη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είναι απο τα μέρη των καμβουνίων δέν θα πάρει θέση για το νεκροταφείο που ετοιμάζουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας