Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Αλέξανδρος Λαϊόπουλος: "Φτάνει πιά". "οι δύο δήθεν επενδύσεις ΧΥΤΑM και ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, θα είναι ότι χειρότερο θα βρει την περιοχή μας."

Του Αλέξανδρου Λαϊόπουλου

Πρώτα από όλα θέλω να είμαι ξεκάθαρος για την τοποθέτησή μου. Όταν το 2003-2004 ήμουν Αντινομάρχης Κοζάνης φέραμε για συζήτηση το θέμα των ΧΥΤΑΜ Ζιδανίου. 
Τότε είχαμε πάρει μία σοβαρή απόφαση κατόπιν επίμονης προσπάθειας, δεν θέλω να αναφέρω λεπτομέρειες, αλλά η απόφαση του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου ήταν ΝΑΙ στον ΧΥΤΑM, αλλά αποκλειστικά η ταφή θα ήταν  υλικά Αμιάντου  μόνο από τον Νομό Κοζάνης. Χωρίς παρερμηνείες (μόνο από το Νομό Κοζάνης) από Σχολεία, Νοσοκομεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Κέντρα Υγείας κ.λ.π. η οποία βέβαια δεν επραγματοποιήθη. 
Ας έλθω στην σημερινή κατάσταση και στα δεδομένα που επανέρχονται τα δύο θέματα. 
Αγαπητοί μου συμπολίτες, υπηρετώντας 30 χρόνια ως γιατρός του  ΕΣΥ στον τόπο μας, είδαν πάρα πολλά τα μάτια μου και αντιμετώπισα πολλούς ασθενείς με διάφορους καρκίνους. Ένας από αυτούς τους καρκίνους είναι και ο καρκίνος του Πνεύμονος. Ένας απο τους αιτιολογικούς παράγοντες αυτού του καρκίνου είναι ο Αμίαντος. 
Όπως λέμε ο ιός της ηπατίτιδος βρίσκει έδαφος μόνο το συκώτι, και προκαλεί ασθένεια του ήπατος, έτσι και ο αμίαντος βρίσκει τα πνευμόνια. Φτάνει πια. 
Η ατμόσφαιρα της περιοχής μας ήταν ήδη μολυσμένη από την ΔΕΗ.
Τώρα αν προστεθούν και οι δύο δήθεν επενδύσεις ΧΥΤΑM και ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,θα είναι ότι χειρότερο θα βρει την περιοχή μας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ γιατρός ειδικος παθολογος

Το Προφίλ μας