Μια περιοχή που παράγει προϊόντα εγνωσμένης και εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας όπως κρόκο, ελιές, ροδάκινα, μήλα, κρασί, καραβίδα και διάφορα κτηνοτροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Μας βρίσκει αντίθετους αυτός ο αδιανόητος σχεδιασμός για ΧΥΤΑΜ, ένα μείζον θέμα που ανέδειξε και οφείλουμε να το αναφέρουμε, η παράταξη της αντιπολίτευσης με αρχηγό την κ. Γ. Ζεμπιλιάδου του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε:
Ανάκληση και ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις 13 Ιουλίου 2016 για τη λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι στον χώρο των ΜΑΒΕ.
Ανάκληση και ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις 21 Δεκεμβρίου 2020 για τη σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την εξέταση της δυνατότητας να υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑΜ στον χώρο των ΜΑΒΕ.
Αναθεώρηση σχεδιασμού της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στις 10 Μαρτίου 2020 για μια Δίκαιη Μετάβαση στη Μεταλιγνιτική εποχή.
Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΠΕΣΔΑ.
Δεν μπορεί να σχεδιάζεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την περιοχή χώρις πρώτα να τίθεται το θέμα στα συλλογικά όργανα και στις τοπικές κοινωνίες.
Δεν είναι ζήτημα μόνο περιβαλλοντικών όρων!
Είναι ζήτημα υποβάθμισης της Ποιότητας Ζωής & του Μέλλοντος της Περιοχής!
Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θα είναι παρόν στους αγώνες για να αποφευχθεί η καταστροφή του περιβάλλοντος της περιοχής μας.
Στους αγώνες με τους εκπροσώπους, τους φίλους και τα μέλη του και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΠΑΣΟΚ
Τ.Ο. Αιανής
5 σχόλια:
Μακριά από τον τόπο μας ο αμυαντος. Κανένας μα κανένας δεν το θέλει
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΥΤΌ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑΣ. ΕΚΤΌΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΆΠΟΙΟΣ Ή ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΈΝΕ. ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΌ ΤΟΥ ΧΡΉΜΑΤΟΣ
Τι έγινε ρε παιδιά θα ξυπνήσει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η περιοχή των Μεταλλείων αμιάντου καλύπτεται από ρωγματωμένα υπερβασικα πετρώματα τα οποία είναι ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν ΧΥΤΑ αμιαντούχων υλικών. Οι λόγοι της ακαταλληλότητας είναι 1) Τα πετρώματα αυτά έρχονται σε επαφή με τα ανθρακικά πετρώματα που φιλοξενούν τα καρστικά νερά από τα οποία υδρεύονται τόσο η Κοζάνη όσο και τα Σερβια αλλά και άλλοι οικισμοί. 2) Λόγω της ισχυρής ρωγματωσης το ξέπλυμα των τοξικών υλικών, που θα προκύψει τόσο από τη υδρόλυση των συνδετών που απαντά στα προϊόντα αμιάντου, όσο και από άλλα συνοδα επιβλαβή υλικα , θα μεταφερθεί στον υδροφόρο της περιοχής και στην παρακείμενη τεχνητή λίμνη. 3) Τα τριαδικοιουρασικα μάρμαρα(φιλοξενουν τα νερά) , που υπόκεινται των πετρωμάτων του αμιάντου όπου προτείνεται ο ΧΥΤΑ σε όλη την περιοχή συνδέονται μεταξύ τους. Για τους λόγους αυτούς είναι αδυνατον κατά την γνώμη μου να δημιουργηθεί χώρος απόθεσης υλικών αμιάντου. Κατάλληλος χώρος είναι τα ιζηματογενή αδιαπέρατα πετρώματα των ορυχείων της ΔΕΗ όπου έγινε η εξόρυξη του λιγνίτη. Κύριοι δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη με τέτοιες απερίσκεπττες επιβλαβείς ενέργειες οι οποίες θα μας βλάψουν μελλοντικά.
Μην τολμήσετε και το κάνετε. Μακριά τα καρκινογόνα
Δημοσίευση σχολίου