Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ποιοι ήταν οι δύο γιατροί που έχασαν τη ζωή τους στον Ολυμπο -Πώς ξεκίνησε η χιονοστιβάδα

Θλίψη επικρατεί στη Λάρισα για τον θάνατο των δύο γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου το μεσημέρι της Πέμπτης στον Όλυμπο.

Η είδηση του θανάτου του 46χρονου παθολόγου-εντατικολόγου Τηλέμαχου Ζαφειρίδη και του 49χρονου αναισθησιολόγου Θεόδωρου Χατζόπουλου, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στη θέση «Ξερολάκι» και σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρων, έπεσε σαν κεραυνός. Μαζί τους ήταν και ένας 35χρονος, ο οποίος κατάφερε και διασώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι στιγμές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι δύο γιατροί ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί. Τόσο ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης όσο και ο Θεόδωρος Χατζόπουλος έδιναν όλο αυτό το διάστημα τη μάχη κατά του κορωνοϊού από την πρώτη γραμμή, καθώς υπηρετούσαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τραγικές φιγούρες από χθες αργά το απόγευμα, όταν και ενημερώθηκαν για το κακό, είναι οι οικογένειες των δύο γιατρών. Με καταγωγή από την Αγιά ο 49χρονος αναισθησιολόγος Θοδωρής Χατζόπουλος, ήταν παντρεμένος με την επίσης γιατρό, μαιευτήρα-γυναικολόγο Ροσίτσα Τοντόροβα-Χατζοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα παιδί και ζούσαν στη Λάρισα. Πατέρας τριών παιδιών ο 46χρονος παθολόγος Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, καταγόταν από τη Ραψάνη αλλά ζούσε στη Λάρισα.
Τι λένε κάτοικοι του Κοκκινοπηλού για το δυστύχημα στον Όλυμπο

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των κατοίκων του Κοκκινοπηλού για την ιδιαιτερότητα της περιοχής, με αφορμή το δυστύχημα που συγκλόνισε χθες την πόλη της Λάρισας, καθώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.
Άνθρωποι που μένουν δεκάδες χρόνια στην περιοχή και έχουν εμπειρική γνώση για το βουνό του Ολύμπου, επισήμαναν στο Larissanet.gr πως το εν λόγω μέρος έχει μια ιδιαίτερη μορφή, καθώς θυμίζει «λεκάνη», και δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται χιονοστιβάδα, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο.

Αυτό σημείωσαν μιλώντας και στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Όταν ξεκινάει το χιόνι από ψηλά, κατεβαίνει μέχρι και τα δένδρα. Κάθε χρόνο παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Είναι πολύ παγωμένο το χιόνι. Δεν ήταν ο όγκος. Αυτό το κάνει επικίνδυνο». Μάλιστα, υπογράμμισαν πως εκτιμούν ότι η χιονοστιβάδα ξεκίνησε περίπου από τα 2.000 μέτρα.
Τα συγκινητικά «αντίο» των Λαρισαίων στους δύο γιατρούς

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοί και φίλοι -όπως και ασθενείς που είχαν γνωρίσει τους αδικοχαμένους γιατρούς κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους- αναρτούσαν σπαρακτικά μηνύματα για τη μεγάλη απώλεια.

Τι αναφέρουν μερικά από αυτά:

    «Ξεγέλασαν τον Χάρο και τον νίκησαν αμέτρητες φορές και οι δυο, δίνανε μάχη για τους ασθενείς τους σώζοντας ζωές»
    «Δεν έφευγαν από το νοσοκομείο, ακόμα και στα ρεπό και την άδειά τους ήταν εκεί αν είχαν ασθενείς που τους χρειάζονταν»
    «Στον Όλυμπο τους έστησε καρτέρι ύπουλο όμως ο Χάρος, και τους νίκησε»
    «Τα καλύτερα παιδιά του ΓΝΛ…»
    «Αερικό σε θεωρούσα, έτσι μας φεύγεις!!!»
    «Καλό σου ταξίδι, στα λιβάδια του ουράνιου βουνού σου!!!»
    « Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !!»
    «Πόσο άδικο είναι να φεύγουν άνθρωποι σαν εσάς»
    «Το βουνό και το χιόνι ήταν τα πάθη του, δεν έχω λόγια και για τους δύο»
    «Ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Τεράστια η απώλεια για το ΓΝΛ που έχασε δύο πολύτιμα παιδιά του».

Πληροφορίες: larissanet.gr, onlarissa.gr
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας