Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κώστα Σκρέκα στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου και για τη ΛΑΡΚΟ

Του Φώτη Κόλλια
Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κώστα Σκρέκα στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου και για τη ΛΑΡΚΟ, μεταφέρω μια παλιά ιστορία, όπως την είχε διηγηθεί στη Βουλή ο πρώην υπουργός Γ. Σταθάκης:
Το 2008, λοιπόν, στη ΛΑΡΚΟ "νέος Πρόεδρος ανέλαβε ο κύριος Θεόδωρος Σκρέκας, μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία αλλά για τον επί σειρά ετών στέλεχος της ΝΔ, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 1990-1993, υποψήφιος Νομάρχης Τρικάλων 1994 και από το 1996 εκλεγόταν Βουλευτής Μαγνησίας μέχρι τις εκλογές του 2007, καθώς τότε δεν εξελέγη αξιοποιήθηκε στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, επανήλθε στη Βουλή το 2009 για να αποχωρήσει το 2012 όπου τον διαδέχτηκε ως Βουλευτής Τρικάλων ο γιος του ο σημερινός σκιώδης Υπουργός στον δικό μου τομέα και φίλος ο κύριος Κωνσταντίνος Σκρέκας".
"Διευθύνων Σύμβουλος του κύριου Σκρέκα ήταν ο κύριος Τσουκαλάς, η εταιρεία βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική θέση έχοντας διαθέσιμα μόλις 1.000.000 ευρώ και αδυνατώντας να πάρει πιστώσεις από τράπεζες, επειδή δεν διέθετε-το υπογραμμίζω- στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας, η διοίκηση έσπασε τα συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνων. Ήταν ένα ακόμα μοιραίο λάθος καθώς ήδη αρχίσει η κατρακύλα της διεθνούς τιμής. Σύντομα, η ΛΑΡΚΟ υπό την διοίκηση Σκρέκα-Τσουκαλά, βρέθηκε να παράγει με κόστος- το υπογραμμίζω-20-22.000 δολάρια ανά τόνο και να πουλά σε τιμές κάτω των 10.000 δολαρίων".
...
"Ο κύριος Σκρέκας, τοποθετείται Πρόεδρος του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ στις 22/2/2008 με αμοιβή 7.000 ευρώ μηνιαίως η οποία αναπροσαρμόστηκε αμέσως μετά στα 9.000 ευρώ με αναδρομική ισχύ".
"Ένα μήνα αργότερα στις 2/6/2008, προσλαμβάνει τη νύφη του- δηλαδή τη γυναίκα του κυρίου Σκρέκα-κυρία Ειρήνη Kαραγκούνη-Σκρέκα. Η κυρία Σκρέκα προσλήφθηκε αμέσως ως Yποδιευθύντρια παρακάμπτοντας την ιεραρχία με τακτικές υποδοχές ύψους 4.219,35 ευρώ, ξεπερνώντας τους παλαιότερους διπλωματούχους μηχανικούς. Επιπλέον ο κύριος Σκρέκας, στις 13/3/2008 προσλαμβάνει και τον συμπέθερο του, τον πατέρα της κυρίας Καραγκούνη-Σκρέκα ως Διευθυντή Aσφαλείας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας με μισθό 2.700 ευρώ, ο οποίος ήταν απόστρατος ταξίαρχος της Χωροφυλακής".
"Την ίδια περίοδο προσλαμβάνεται και η κόρη του Υφυπουργού Τουρισμού κυρίου Λιάσκου Βουλευτή Ευβοίας, με σκοπό τη συγγραφή της ιστορίας της ΛΑΡΚΟ η οποία και δεν γράφτηκε ποτέ. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρεία επαναλαμβάνω καταγράφει μεγάλες ζημιές της τάξης των 100.000.000 το χρόνο. Πριν από την κρίση και την εποχή των Μνημονίων".

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία και μήπως όσοι δουλεύουν στη ΛΑΡΚΟ δεν βόλεψαν τους συγγενείς.

Ανώνυμος είπε...

http://kozan.gr/archives/323768#comment-363442

Για να καταλάβουμε : ο δήμαρχος προσέλαβε ειδικό συνεργάτη απολιγνιτοποίησης. Να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν είναι υπουργός ανάπτυξης. Να μην σχολιάσουμε το γεγονός της ΛΑΡΚΟ η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία ξεπουλήματος. Να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι αγροτεμάχια για φωτοβολταϊκά πάρκα και ταυτόχρονα ανάπτυξη πρωτογενούς αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα είναι αντιφατικά μεταξύ τους.
Να σχολιάσω μόνο ότι ο ειδικός συνεργάτης από όσο είναι ξεκάθαρο έβαλε τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας που εργάζονται στον δήμο με οχτάμηνα (πανεύκολο να το βρεις από τα ονόματα και καθώς δεν υπάρχουν στο οργανόγραμμα του δήμου όπως φαίνεται από το site του δήμου Σερβίων) να ψάξουν στο google και να καταθέσουν μια εργασία επιπέδου εργασίας μαθήματος «τοπικής ανάπτυξης» α’ εξαμήνου ενός τμήματος πχ Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους και να μην μας περνάνε για «χωριάτες» όπως μας αποκαλούν άλλωστε στις μεταξύ τους κουβέντες

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΟΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ; ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

οι πηγές; χαχαχαχαχαχα

το ίντερνετ!
εδώ γράφουν για ομάδα υπό τον ειδικό σύμβουλο Μπασιά! ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΚΤΑΜΗΝΑ! άσχετων ειδικοτήτων! και ο σύμβουλος μπορεί και να είναι στο εξωτερικό!
ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ
34 ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ; ΤΙ ΟΡΥΚΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ! ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ!!!!!

έτσι και αλλιώς απλά θέλουν να μας προδιαθέσουν για την επόμενη έκθεση την "μεγάλη" που θα προτείνουν φωτοβολταικά και αιολικά πατού και φυσικά ΧΥΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ
ικανούς τους έχω να προτείνουν και την αγορά χώρου με ανοιχτές πισίνες λόγω κατάλων κλιματολογικών συνθηκών για να προσελκύσουμε τουρίστες από την Σουηδία. έτσι και αλλιώς για χαζούς μας περνάνε ή ότι με ένα ψίχουλο θα τα καταπιούμε όλα

Ανώνυμος είπε...

Διπλωματική Εργασία Κωνσταντίνος Μαντώς, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Τίτλος: Ο επιχειρησιακός προγραμματισμός στην τοπική ανάπτυξη: Το παράδειγμα του Δήμου Σερβίων Βελβεντού
https://ikee.lib.auth.gr/record/281633/files/MANTOS_DE.pdf
όλο αντιγραφή.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΕΣΣΣΣΣ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Κάντε μια αναζήτηση 92% αντιγραφή από άλλα κείμενα έβγαλε. Έβαλαν κάτι "και" κάτι τελείες και τα ονόματά τους. Αυτή είναι η μελέτη!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΟΑΕΔ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ; ΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΕΧΟΥΝ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ; ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΧΩΡΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ!
ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΥΙΣΚΟΙ ΓΕΦΥΡΟΛΟΓΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΦΙΛΟΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΜΠΑΣΙΑΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ!
"Στα παραρτήματα παρατίθεται διπλωματική του κ. Θεόδωρου Γεωργίτση που κάνει μία μελέτη στο qGIS για την καταλληλόλητααγροτεμαχίων που προορίζονται γιατοποθέτηση πάρκου. "

Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Τα παραρτήματα τα κρατάνε κρυφά για να μην τους κλέψει η Κοζάνη τις ιδέες της ομάδας επιστημόνων (εδώ γελάμε) και μας πάρουν τον σύμβουλο απολιγνιτοποίησης!!!!

ΓΕΛΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΧΑΝΟΜΑΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ
ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΓΕΛΑΝ ΜΕ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στην αγορά με 150 ευρώ παίρνεις τρεις τέτοιες. Με 500 σου φτιάχνουν τόμο. Αλλά εμείς έχουμε ειδικό συνεργάτη οικογενειακό φίλο.μαζι με τον γραματεα έχει αναβαθμιστεί ο δήμος. Θα πάρει και iso που λέει ο χρησταρας να λέει ότι ο γραματεας κάνει έργο. Μιλάμε ούτε σανό δεν το λες

Το Προφίλ μας