Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ai-vreS: Για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα

Στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων έγινε αναφορά στο ιστολόγιο και μάλιστα για αρκετή ώρα. Ο πρόεδρος του συμβουλίου επιδόθηκε σε ένα υβρεολόγιο άνευ προηγουμένου, ωρυόμενος, επικαλούμενος, άκουσον άκουσον, εγκλήματα κατά της δημοκρατίας (sic) από μέρους μας. Ποιος; Ο τιμητής των πάντων. Ο αυτοαποκαλούμενος άρχοντας του δημοτικού συμβουλίου! 😂

Μας αποκάλεσε αντι-Σερβιώτες, άθλιους και ανάποδους, μια που το όνομα του ιστολογίου είναι ένα λογοπαίγνιο με την λέξη Σέρβια. Κοιτάξτε σε τι σημείο φτάνει κάποιος όταν είναι αρνητικά προκατειλημμένος. Να πιάνεται από το παραμικρό για να κατηγορήσει, να λασπολογήσει και να συκοφαντήσει. Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς!

Μπορεί ο οποιοσδήποτε, όπως κι εμείς άλλωστε, να εξάγει συμπεράσματα για το ήθος, τις πράξεις και τις προτιμήσεις του καθένα. Το αν αυτά πλησιάζουν την αλήθεια είναι άλλο θέμα.

Αθλιότητα είναι να βρίζεις (όχι να κρίνεις) δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς και ολόκληρες ιστορικές παρατάξεις που αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Αθλιότητα είναι να χαρακτηρίζεις συλλήβδην ανθρώπους από την αριστερά μέχρι τη δεξιά που τις υποστηρίζουν. Αθλιότητα είναι να βρίζεις όλους όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική έως τη στιγμή που εμφανίστηκες εσύ.

Για τις ανοησίες περί IP των σχολιαστών κλπ απαξιούμε να ασχοληθούμε.

Αρκετά όμως μ’ αυτόν.

Τα ιστολόγια, είτε έχουν την έδρα τους στη Δυτική Μακεδονία,

είτε στην Ευρώπη, είτε στην Αμερική, παρέχουν το δικαίωμα σε επώνυμο και ανώνυμο σχολιασμό. Αυτό το δικαίωμα ασκούν και οι σχολιαστές του ιστολογίου για ευνόητους λόγους και γιατί δεν θέλουν να εκτεθούν. Δικαίωμα σεβαστό. Φανταστείτε έναν δημότη στα Σέρβια να κάνει επώνυμη κριτική σ’ αυτή τη δημοτική αρχή! Θα στοχοποιούνταν αμέσως! (Εδώ οι άλλοι είναι αντιδήμαρχοι Καμβουνίων νυν και πρώην και δεν μίλησαν καθόλου στο εν λόγω συμβούλιο! Γιατί άραγε;)

Είναι προφανές ότι δεν υιοθετούμε ούτε συμφωνούμε με όλα τα σχόλια. Το γράφουμε ξεκάθαρα: «Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή». Το ιστολόγιο λειτουργεί 13 χρόνια με τον ίδιο τρόπο, έχει 57.616 αναρτήσεις και πάνω από 62.000 σχόλια με κοντά 15 εκατομμύρια προβολές. Τώρα θυμηθήκατε να ασχοληθείτε;

Το «μείζον» θέμα αν μένουμε ή εργαζόμαστε στην Κοζάνη, στην πόλη των Σερβίων, σε χωριό του Δήμου Σερβίων ή σε χωριό του Δήμου Κοζάνης είναι γελοίο. Από πότε ο τόπος κατοικίας ή ο τόπος εργασίας ή ο τόπος καταγωγής δίνει ή στερεί το δικαίωμα στην άποψη; Να μας πείτε πού θέλετε να μένουμε ή να δουλεύουμε για να αποκτήσουμε το δικαίωμα στην κριτική! (Οι υποστηρικτές και ψηφοφόροι της "Γέφυρας" που μένουν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα ή στην Κοζάνη δεν αγαπούν το δήμο Σερβίων;)

Και πώς θα μετρήσουμε την αγάπη για τον τόπο; Όταν με το καλό φέρετε το αγαπησιόμετρο τότε να μετρηθούμε για το ποιος αγαπάει περισσότερο τον τόπο του.

Άλλωστε όπως, πολύ σωστά, είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στις αναρτήσεις του στο facebook «Οποιανού δεν του αρέσει, τα κουβαδάκια του και σ’ άλλη παραλία».

 

Το Προφίλ μας