Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Επανεξελέγη ομόφωνα ο Γιώργος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Στην Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επανεξελέγη ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη του 25ου Συνεδρίου της οργάνωσης.
Το Συνέδριο, που έχει κεντρικό θέμα «Για έναν ειρηνικό κόσμο με Ισότητα και Αλληλεγγύη», ξεκίνησε τις εργασίες του στην πόλη Καρταχένα ντε Ίντιας της Κολομβίας και θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου. Το Συνέδριο διεξάγεται στην Κολομβία, για να υποστηριχθεί η προσπάθεια του Προέδρου, Χουάν Μανουέλ Σάντος και του κυβερνητικού του εταίρου, μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Παρτίδο Λιμπεράλ Κολομβιάνο PLC), για την ειρηνική επίλυση της εμφύλιας διένεξης με τους αντάρτες του FARC – μιας διένεξης με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αφού κράτησε για πάνω από μισό αιώνα.

Περισσότεροι από 500 σύνεδροι από όλα τα μέρη του κόσμου επιφύλαξαν μια ενθουσιώδη υποδοχή στον Πρόεδρο Σάντος (Νόμπελ Ειρήνης 2016), ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τη Σοσιαλιστική Διεθνή για την ενεργή της υποστήριξη στην ειρηνευτική διαδικασία από το 2015: «Η στήριξη σας έχει σημασία γιατί είναι η στήριξη μίας οργάνωσης που υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες και την προστασία των πιο αδύναμων στην κοινωνία».
Απονομή του Βραβείου Ειρήνης Παπανδρέου – Τζεμ στον Χουάν Μανουέλ Σάντος
Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Σάντος για τα θερμά του λόγια και του απένειμε το Βραβείο Ειρήνης Παπανδρέου-Τζέμ 2017. Το φετινό βραβείο, τόνισε, «δίνεται στον Πρόεδρο Σάντος για δύο λόγους: «Οι πρωτοβουλίες που πήρε για τον τερματισμό μιας πολυετούς εμφύλιας διένεξης, δείχνουν ένα πολιτικό θάρρος που είναι πολύ σπάνιο τη σημερινή εποχή. Το θάρρος αυτό, ελπίζουμε να εμπνεύσει κι άλλους ηγέτες για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα επιλύσουν κι άλλες συγκρούσεις που μαστίζουν πολλές περιοχές του κόσμου.  Η προσπάθεια που έκανε ο Πρόεδρος Σάντος για να εντάξει στην ειρηνευτική διαδικασία όλες τις δυνάμεις και τα στρώματα της κοινωνίας, αποτελεί ένα πρότυπο για την επίλυση διαφορών με στέρεες και δημοκρατικές βάσεις».
Παπανδρέου: «Λένε, μειώστε τη φορολογία των πλουσίων.Λέμε μειώστε τη δύναμη των πλουσίων»
Στην κεντρική του ομιλία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε τις ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές των προοδευτικών δυνάμεων, αναφερόμενος εκτενώς στις σύγχρονες προκλήσεις και στα φαινόμενα του λαϊκισμού και του εθνικισμού που μαστίζουν την πολιτική ζωή πολλών χωρών του κόσμου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:
«Πιστεύουν στην αξία των ισχυρών ηγετών.
Πιστεύουμε σε ηγέτες που ισχυροποιούν τις αξίες μας.
Προτεραιότητα τους είναι η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Προτεραιότητα μας να χρησιμοποιήσουν την εξουσία προς όφελος όλων.
Πιστεύουν ότι θα κάνουν ισχυρές τις χώρες τους χτίζοντας τείχη, επενδύοντας σε όπλα, παίρνοντας μονομερείς αποφάσεις.
Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ισχυρές τις χώρες μας επενδύοντας στους ανθρώπους, στην εκπαίδευση, στα κοινωνικά δικαιώματα, στην ικανότητα συνεργασίας σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
Λένε «να ξαναπάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας» και με αυτό εννοούν τον απομονωτισμό, το Brexit, τα κλειστά σύνορα.
Εμείς λέμε «να ξαναπάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας» και εννοούμε να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες, να ισχυροποιήσουμε τους πολίτες, να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατίες μας, να σεβαστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.
Λένε, μειώστε τη φορολογία των πλουσίων.
Λέμε μειώστε τη δύναμη των πλουσίων».

thecaller.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

53 κόμματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς βρίσκονται στις κυβερνήσεις των χωρών τους . Πολλά απο αυτά ευρωπαϊκά (Γαλλία , Σουηδία , Γερμανία , Λουξεμβούργο , Εσθονία, Τσεχία, Πορτογαλία, Μαυροβούνιο , Αλβανία κλπ) . Συμμετέχουν δε 157 χώρες . Για να αντιλαμβανόμαστε τα μεγέθη , όταν λοιδορούμε και υποβαθμίζουμε βυθισμένοι στον μικρόκοσμό μας .
Δεν είναι θέμα Παπανδρέου , είναι θέμα Ελλάδας .

Ανώνυμος είπε...

1. επανεξελεγη και υποψηφιος ηταν...μονος του οπως και την πρωτη φορα!
2. μειωστε την δυναμηη των πλουσιων. μαλιστα. ποιοι να την μειωσουν; οι κυβερνησεις στις οποιες συμμετειχατε και οι οποιες την ...αυξησαν;

Το Προφίλ μας