640.000 χιλιάδες κυβικά μέτρα αφορά κάθε έργο. Ο εκπρόσωπος του φορέα τόνισε ότι είναι θετικοί οι δυο δήμοι. Έγινε λόγος για την θολερότητα του νερού από τα εν λόγω έργα που οφείλουν να ακολουθήσουν τις παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.
O κάτω ταμιευτήρας του έργου αντλησιοταμίευσης «Πολύφυτο» είναι η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Η πρόσβαση στη θέση του σταθμού άντλησης- παραγωγής πραγματοποιείται μέσω νέας και υφιστάμενης οδοποιίας η οποία ξεκινάει από την επαρχιακή οδό Ριζωμάτων – Δασκίου μετά τον οικισμό του Πολυφύτου και το ομώνυμοφράγμα, προς τον παλιό οικισμό Παλιοκάλυβα.
Την απουσία γνωμοδοτήσεων από τη ΔΕΗ, το Δήμο Σερβίων, το Δήμο Κοζάνης και τη ΔΕΥΑΚ πρόταξε η Νούλα Τουμπουλίδου. Πέρα από το θέμα της λειψυδρίας αναρωτήθηκε: “Θα εστιάσουμε στις ΟΧΕ, θα υποστηρίξουμε την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης ή θα προτάξουμε τις δράσεις της αντλησιοταμίευσης;”
Ι.Π., prlogos.gr
1 σχόλιο:
Γιατί τόσο βιασύνη από την Τουμουλίδου ? Για σκεφτείτε ? Ποιο είναι αυτοί από την Κοζάνη που δεν θέλουν την τουριστική αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης στο Δήμο Σερβίων και προτείνουν τις δράσεις της αντλησιοταμίευσης ? Φτωχά μου μυαλουδάκια, σχεδιάζετε χωρίς τον ξενοδόχο !
Δημοσίευση σχολίου